Meny

Självklart vill alla lära sig programmera

tjejerkodar_palmaInnovation Day 20 april gästas vi av Tjejer Kodar, ett initiativ av två designers Sandra Hindskog och Hanna Pettersson, verksamma inom IT-branschen som fått hundratals kvinnor att intressera sig för programmering. De har de senaste året anordnat två programmeringsläger med ett tjugotal deltagare, men eftersom trycket ökat rejält utvidgar de nu och anordnar under sommaren 2016 sitt tredje läger där planen är att ta med 100 kvinnor till Barcelona.

Tjejer Kodar har uppmärksammats för sitt initiativ och kommer under Innovation Day berätta mer om nyckelfaktorerna varför deras initiativ blivit en succé och varför intresset för kodkurser och kodläger ökat bland kvinnor.

Sandra Hindskog och Hanna Pettersson studerade till civilingenjör inom medieteknik på KTH samtidigt och gjorde under sin utbildning många projekt tillsammans. Efter utbildningen arbetade de under flertal år på samma arbetsplats, Rebel and Bird där de hade kunder som bland annat KING och Spotify. Sandra arbetar kvar som designer på Rebel and Bird medan Hanna numera är marknadschef för jobbsökningstjänsten Uptrail. En revolutionerande jobbsökningstjänst som tar bort det traditionella Cv:t och istället har en helt mobil lösning.

Hanna_Sandra_Foto_Philip_Engstrom (1)

Anmäl dig till Innovation Day 2016

VAR: Kulturhuset, Hudiksvall
NÄR: Onsdagen den 20 April

11:30 – 13:00 – Lunch
13:00 – 17:00 – Seminarium

Anmäl dig via mail till info@fiberopticvalley.com
För mer information kontakta susanne.nylen@fiberopticvalley.com

Fler Nyheter