Meny

Fem snabba frågor till Morgan Hallgren

Morgan är vd för ICT Networks, ett företag som erbjuder bredbandsinstallationer och utbildning inom optofiber. Morgan berättar om etableringen på Malta där företaget är både distributör och rådgivare till regeringen. Han tar gärna emot tips på tjänster inom till exempel e-hälsa som kanske ditt företag kan leverera!


Vem är du?
Jag är nog en av dem som är född till entreprenör. Jag visste ganska tidigt i livet att jag ville vara egenföretagare och jag startade mitt första företag när jag var tjugo år. Sedan dess har jag importerat teknikprodukter från Asien, drivit Radio & TV-butik, installerat antennsystem och har så småningom hamnat inom optofiberbranschen.

Vad är din viktigaste uppgift som vd för ICT Networks?
För mig handlar det mycket om att driva företaget framåt. Vi vill och kan många saker, men det gäller att växa organiserat för att nå långsiktig framgång. Tillväxt är inte ett egensyfte för mig, men vi har ett gott rykte på marknaden och om vi ska klara av att möta efterfrågan måste vi växa.

Vad är senaste nytt inom ICT Networks?
Tillsammans med IFTAC har vi tecknat ett samarbetsavtal med MCAST (Malta College for Arts Science and Technology) där vi ska vara utbildningsansvariga inom optofiber. Vi ser det som en milstolpe för vår internationalisering eftersom planen är att installera fiber till samtliga hem på Malta och de ansvariga kommer att ställa som krav att installatörerna är certifierade. Dessutom har MCAST tecknat avtal med motsvarande aktörer i Libyen, så avtalet med MCAST täcker i förlängningen verksamhet även i Nordafrika.

Vi ser en möjlighet med att använda Malta som nationell testbädd för nya tjänster när nätet är utbyggt. Vi agerar som distributör och rådgivare till regeringen på Malta och vi välkomnar naturligtvis kollegor dit. Kontakta mig om ni har en tjänst som borde finnas i deras nät! Just nu är det enbart TV, bredband och telefoni som existerar på Malta. Kvalificerade tjänster med ICT (Information and Communication Technology) som bas har stor potential. Finns det några medlemmar inom Fiber Optic Valley som jobbar med exempelvis e-health, e-care eller e-education så är ni välkomna att kontakta mig!

Vad är det bästa med att vara medlem i Fiber Optic Valley?
För mig är det värdefullt att använda nätverket som bollplank inom olika frågor. Jag har även eftersökt ett lättare sätt att kommunicera med övriga medlemmar, exempelvis när vi söker samarbetspartners eller tjänsteleverantörer som jag gör nu, och jag vet att Fiber Optic Valley jobbar på en smart lösning där alla medlemmar på ett enklare sätt kan se vilka kompetenser som finns i nätverket. Nyhetsbrevet är också ett sätt att komma i kontakt med övriga medlemmar.

Var vill du att ICT Networks är om fem år?
Idag finns vi representerade i Sundsvall, Hudiksvall, Västerås, Stockholm och Malta. Min vision är att vi finns i ytterligare två länder inom fem år. Vi skulle kunna växa snabbare men vi vill göra det framgångsrikt och tar ett steg i taget!

Kontakta Morgan Hallgren på morgan@ictnet.se

Fler Nyheter