Meny

Företagare och innovatörer ventilerade idéer på Business Innovation Day

Under gårdagen samlades ett tjugotal företagsledare och representanter från näringslivet tillsammans med Mittuniversitetets forskare i Sundsvall för att hitta lösningar på företagens utvecklingsfrågor. Dagen kallas Business Innovation Day och arrangeras för fjärde året i rad.

Företagare och innovatörer från innovationsmiljöerna på plats
Ett flertal företag från Fiber Optic Valleys medlemsbas och innovatörer från Propell Innovation Hub fanns på plats för att vrida och vända på sina idéer tillsammans med forskare. Upplägget är att företagen/innovatörerna skickar in en utmaning som matchas ihop med universitetets forskare och sedan arbetar de gemensamt i workshops för att lösa utmaningarna.

– Det var kul att få vara med på denna dag och hjälpa våra medlemsföretag att ventilera sina idéer. Det känns som om alla som medverkade från oss fick värdefull input som de nu kan jobba vidare, säger Thomas Åkesson, projektledare Fiber Optic Valley som medverkade under workshopen.

Flera organisationer får hjälp
Genom åren har närmare 40 organisationer deltagit på Business Innovation Day för att få hjälp med sina utmaningar. Av dessa har mer än hälften hittills gått vidare till forskningssamarbeten, medan andra fått nya lösningar att arbeta vidare med.

− Vi möter olika utmaningar varje år och det är alltid lika stimulerande att medverka i diskussionerna med företagen kring deras produkter och tjänster. Vår uppfattning är att dagen, i högsta grad, bidrar till att utveckla nya idéer och samarbeten, säger Mattias O´Nils, professor och forskningsledare vid STC i ett pressmeddelande från Mittuniversitetet.

Om Business Innovation Day
Det är Mittuniversitets forskningscenter STC och FSCN som arrangerar Business Innovation Day tillsammans med innovationsmiljöerna Fiber Optic Valley, Åkroken Science Park och Processum. Läs mer här: www.businessinnovationday.se

Bilder tagna av Mittuniversitet

Fler Nyheter