Meny

Forskare och företag träffades i Hudik för Business Innovation Day

Det var första gången som Mittuniversitetets Business Innovation Day var i Hudiksvall och hos Fiber Optic Valley. Den 5 juni samlades företag, experter och medarrangörer på Käppuddsgatan i Hudiksvalli samband med att evenemanget arrangeras för det femte året.

Under dagen hade företagen tillsammans med experterna intressanta diskussioner kring lösningar på företagens utmaningar. Det var även en stolt medarrangör i form av Fiber Optic Valley som fick välkomna alla deltagare till sina lokaler.

”Vi har sedan en längre tid tillbaka sett framemot denna dag och att för första gången ha Business Innovation Day i våra lokaler kändes fantastiskt roligt. Jag känner att alla deltagare var nöjda med dagen och att företagen blev inspirerade att jobba vidare med sina respektive utmaningar”, säger Thomas Johnson, projektledare hos Fiber Optic Valley.

Totalt så var det sju företag som deltog under dagen i Hudiksvall. Till exempel fanns företaget Fiberstaden AB på plats för att diskutera sin företagsutmaning som utgår ifrån att de vill ha en sensor som kan detektera rörelse och miljöförändringar i fiberskåp samt brunnar. Denna sensor skulle sedan skicka ut en signal ifall en förändring har skett och utmaningen i detta är att få en fungerande signalering trots långa avstånd och utan el i såväl skåp som brunnar.

Björkträ AB var ett annat företag som deltog under Business Innovation Day. Deras utmaning är att effektivisera torktiden för björk och förbättra kvalitén gällande sprickor, vridning, färger m.m. I jämförelse med till exempel fura så är torktiden för björk betydligt längre i nuläget och detta är något som Björkträ AB tror kan förbättras och det diskuterades med forskare från Mittuniversitetet under evenemanget.

Om Business Innovation Day
Mittuniversitetets forskningscenter STC och FSCN arrangerar Business Innovation Day tillsammans med Fiber Optic Valley, Åkroken Science Park och Processum. Inför denna dag kan företagare skicka in en utmaning för att sedan matchas ihop med Mittuniversitetets forskare och under evenemangets dag arbeta fram en lösning på sina utmaningar. Läs mer här www.businessinnovationday.se

Fler Nyheter