Meny

Framtidens skolmiljö ska utvecklas i Hudiksvall

Hudiksvalls kommun har beviljats bidrag från Vinnova, myndigheten för innovation, för att utveckla en laborativ aktivitetsanpassad skolmiljö på tre av kommunens skolor. Projektet är ett samarbete mellan Hudiksvalls kommun, RISE Acreo, Fiber Optic Valley och Högskolan i Gävle.

Projektet innebär en möjlighet för skolorna att utforska och utveckla framtidens skolmiljö, där man satsar på att ligga i framkant i både den digitala och den fysiska utvecklingen. Projektet ska uppmuntra både lärare och elever att växa och bli mer innovativa i sina roller.

– Vi ser vikten av att utveckla undervisningen mot något som elever vill delta i, istället för att känna att de måste. Vi vill utveckla en arbetsmiljö för både elever och lärare som ger ett mervärde, och som lyfter lusten till lärande för alla. På så vis kan skolan bli till en attraktiv arbetsplats som lockar fler drivna och engagerade lärare, och där eleverna har drivkraften att nå högre resultat, säger Ingela Rauhala, förvaltningschef på lärandeförvaltningen i en nyhet från Hudiksvalls kommun.

Fler Nyheter