Meny

Industriföretag från Nordanstigs kommun genomför Kickstart Digitalisering

Vad behöver företag göra för att komma igång med digitaliseringen? Under dagen befinner sig Fiber Optic Valley på plats för att köra den nationella satsningen Kickstart Digitalisering med industriföretag från Nordanstigs kommun. Tio företag är på plats för att få fart på de små digitaliseringsaktiviteterna i sina verksamheter genom att få inspiration och träffa andra företag.

Kickstart Digitalisering handlar om att ge insikt och inspiration för att ta vara på de möjligheter som digitaliseringen innebär. Initiativet består av tre kostnadsfria träffar där små och medelstora industriföretag får möjlighet att samverka och få stöd med att påbörja eller fortsätta sin digitalisering. Träffen den 19 april var det första av tre tillfällen för industriföretagen i Nordanstig.

Inspirerar denna dag gör bland annat Mella Stegs från Stegs & Sisters som berättar för de deltagande företagen om hur man arbetar med digital transformation i praktiken och hur digitala kanaler förändrar affärsrelationer mellan företag.

Läs Helahälsinglands artikel om satsningen

Vill ditt företag också delta i Kickstartsatsningen eller kanske arrangera en Kickstartsomgång på din ort?  Läs mer och anmäl intresse på http://www.kickstartdigi.se/

Om Kickstart Digitalisering
Grunden till den nationella satsningen Kickstart Digitalisering föddes i och med ett pilotprojekt som Fiber Optic Valley arrangerade tillsammans med Teknikföretagen, IF Metall och RISE (Research Institute of Sweden). Det första Kickstart digitaliseringstillfället arrangerades i Hudiksvall i slutet av oktober 2016 och fortsatte sedan på 9 orter till med så pass lyckat resultat att projektet skalades upp och blev den nationella satsning som det är idag. I pilotprojektet var målet att nå 100 industriföretag på 10 orter, medan man nu, i den nationella satsningen siktar på att nå och stötta 1000 industriföretag på 100 orter.

Den stora nationella satsningen Kickstart Digitalisering genomförs av Teknikföretagen, RISE Research Institutes of Sweden, IF Metall, Swerea IVF, IUC och Swedish Incubators & Science Parks för att stärka digitaliseringen och konkurrenskraften för industriföretag i Sverige. Projektet finansieras av Tillväxtverket.

Läs mer på http://www.kickstartdigi.se/

Fler Nyheter