Meny

Innovationer förändrar världen – unikt klimatsmycke sätter miljön på agendan

Henrik RödjegårdFör att ligga i framkant behöver man aktivt arbeta med att ta tillvara på människors kompetenser och se saker med nya ögon. Kom på Innovation Day 2017 och lyssna till den uppfinningsrika forskaren, Henrik Rödjegård som berättar hur SenseAir fick kontakt med  designerstudenten, Maryna Razakhatskaya från England genom innovationstävlingen Boost Innovation. 

Samhällsnytta med ny accessoar
2016 vann SenseAir förstapris i innovationstävlingen Boost Innovation med ett hårsmycke som mäter luftkvalitet. Innovationen kom ur en världsomspännande brainstorming arrangerad av Fiber Optic Valley där en designstudent i England kom med det vinnande idén.

Henrik Rödjegård kommer i sitt föredrag att beröra innovationsprocessen bakom ett högteknologiskt smycke som låter bäraren utstråla miljömedvetenhet och samtidigt bidrar med värdefull kunskap om vår miljö.

Om Henrik Rödjegård
Henrik Rödjegård är doktor i elektronik med inriktning mot sensorer. Efter 13 år i Göteborg flyttade han 2006 till skogarna utanför Hudiksvall med ambitionen att få leva närmre naturen. Med ena foten i hälsingemyllan placerades den andra i teknikutvecklingens framkant på SenseAirs forskningsavdelning. Nyfikenhet, glädje och nytta för medmänniskorna har hela tiden varit viktiga drivkrafter.

För vem?
Innovation Day är dagen för dig som vill bli inspirerad och passar organisationer, företag och den enskilde individen. Målsättningen är att sätta fart på kreativiteten och väcka tankar kring vår framtid. Dagen är kostnadsfri.

Program och anmälan

VAR: Aktivitetsfabriken, (fd Hiab) Hudiksvall
NÄR: onsdagen den 26 april

11:30 – 13:00 – Lunch
13:00 – 17:00 – Seminarium

Anmäl dig här (alt skicka e-post till info@fiberopticvalley.com)
Ange gärna yrkestitel, företag, mobilnr, Lunch Ja/Nej i din anmälan.
Om du önskar äta lunch, glöm inte att ange eventuell specialkost.

För mer information kontakta susanne.nylen@fiberopticvalley.com

Läs mer om Innovation Day 2017 och de andra talarna

 

Fler Nyheter