Meny

Nya rådgivare till näringslivsbolaget i Hudiksvall

Under början av 2017 har Hudiksvalls Näringslivs AB, HNA genomgått förändringar och fått tillskott av nya kompetenta medarbetare. Vi välkomnar dem till Hudiksvall och har tagit tillfället i akt och ställt några frågor till nye vd:n Roger Sundström och deras nya näringslivsutvecklare Ola Sjöström.

Roger Sundström, vem är du och vad drivs du av?

Jag är en relationsbyggare som drivs av att få och se andra växa. Är tekniker i botten men har under merparten av mitt arbetsliv jobbat med människor. Har ett förflutet inom Posten, Ericsson, Företagsutbildarna, Move Management och nu HNA. Bor i Njutånger och är uppväxt i Iggesund, sambo och två döttrar som bor i Sundsvall och Stockholm. Jag brukar säga att jag inte bor i Hudiksvall utan jag lever och lever för Hudiksvall.

Vad ser du som HNAs viktigaste uppgift?

En av det viktigaste uppgifterna för HNA är att skapa tillväxt i vår Kommun och Region, genom HNA:s affärsområden, Starta, Utveckla och Etablera. På HNA har vi möjlighet att lotsa och berätta om vilka möjligheter man har som företagare. Våra värdeord , Arbetsglädje, Engagemang och Professionalism är något man kan förvänta sig att mötas av hos oss. Att som företagare bli sedd, hörd och bekräfta är viktigt. Jag brukar också säga att vi arbetar för ett modigare och roligare Hudiksvall!

Vad sker inom den närmaste framtiden för HNA?

Då våra värdeord är viktiga jobbar vi/jag med dessa värden just nu. Att lära känna varandra och skapa ett team på HNA och att synliggöra HNA är också en viktig del. Träffa företag och berätta om vad vi på HNA, samt alla våra samarbetspartners, kan hjälpa till med.


Ola Sjöström, vem är du och vad drivs du av?

Efter 20 år som mjölkbonde sålde jag gården 2001 och pluggade till civilekonom. Har de senaste 10 åren jobbat med regional utveckling och då främst med företagsstöd både i landsbygdsprogrammet och inom det regionala programmet som Tillväxtverket är ansvarig för. Jag har varit anställd på länsstyrelsen i Västernorrland, länsstyrelsen i Gävleborg och Region Gävleborg men tycker nu att det är skönt att få jobba ”hemma” och slippa pendla. Bor på en jordbruksfastighet i Silja med min fru, två utflugna barn och fem barnbarn som gör att jag inte är sysslolös på min fritid.

Vad är din största styrka som näringslivsutvecklare?

Min största styrka är att jag har ett stort nätverk som jag skaffat mig under åren på länsstyrelsen och regionen och då främst att hitta finansieringar när företag vill utveckla sin verksamhet. Det viktigaste är att man är en god lyssnare och gör så gott man kan för att hjälpa företaget. Jag är bra på att bygga relationer och få ett långsiktigt förtroende från mina kunder och samarbetspartners.

Vad är det roligaste med ditt nya jobb?

Att få träffa företag och höra deras visioner, planer för framtiden samt historien hur allt började. Det är roligt och lärorikt att få insyn i företagens olika verksamheter som kan vara allt  från mekanisk verkstad till författare, konsulter eller konditor och kunna hitta lösningar för deras fortsatta utveckling.


Mitalee Kotak intervjuade vi redan i december 2016 innan hon började på HNA – om hennes arbete för att bistå utrikesfödda entreprenörer att komma igång med sitt företagande i Sverige.
Läs intervjun här!

Fler Nyheter