Meny

Styrelseinternat i Delsbo

Den 18-19 juni genomförde förenings- och bolagsstyrelsen för Fiber Optic Valley ett gemensamt styrelseinternat i Delsbo.

Fokus för detta möte var en genomgång av den nya aktivitetsplanen och en prioritering av höstens aktiviteter som utgår från den nya handlingsplanen.

De tre områden som den nya planen fokuserar är följande:

Specialfibertillämpningar och sensorteknologi som katalysator för tillväxt. Detta område handlar främst om att bidra till smartare produkter och smartare produktionssystem i tillverkande industri.

Bredbandsinfrastruktur, tre delområden. Inom bredbandsområdet prioriteras kunskapsorienterade områden som exempelvis handlar om utbildning, test/verifiering/ certifiering samt kunskaper om nätets användning.

Innovativt ledarskap. Inom innovationssystemet har utvecklats speciella förmågor inom genusmedvetet ledarskap som nu vidareutvecklas till innovativt ledarskap för att möta dagens organisatoriska utmaningar som bland annat handlar om distribuerade, globaliserade och i stor utsträckning gränslösa verksamhetsformer.

Under dagarna genomfördes också ett studiebesök hos SenseAir i Delsbo, ett av regionens absolut mest intressanta tillväxtföretag.

Fler Nyheter