Meny

Vd har ordet

VD_ordet_standard_1800px

Och så kom hösten på riktigt efter några glimtar av sensommarvärme.
Medan vi jagade solstrålar mellan regnskurarna har Boost 3.0 rasat ute i världen.

Tänka sig, över 457200 personer har nåtts av tävlingen och än är det inte för sent att lämna in sitt bidrag! Det blir spännande den 25 september när vi tillsammans med organisationerna bakom de tre utmaningarna ska sätta oss ner för att gå igenom de lösningsförslag som kommit in.

Trots att det kan vara lite trögstartat såhär efter semestern så är det ändå få saker som går upp mot att mötas av en strålande nyhet efter ledigheten. Fiber Optic Valley har i dagarna beviljats medel för internationaliseringsprojektet Central Baltic ICT Meta Cluster.

Det treåriga projektet går ut på att skapa affärskontrakt utanför EU och EFTA och kommer innebära att små och medelstora it-företag i regionen får stöd med sin internationalisering, en fantastisk möjlighet! Projektet får 2,2 miljoner Euro och drivs tillsammans med Acreo Swedish ICT samt ICT-kluster i Estland och Lettland.

Men det finns fler saker att fira. Den 21 oktober invigs Propell Innovation på Käppuddsgatan 1 i Hudiksvall. Uppdragsgivare är den ekonomiska föreningen Innovativa Hudik och syftet är att skapa ett center där aktörer möts i ett systematiskt samarbete för fler innovationer.

Vilka kommer vara en del av Propell? Utöver enskilda innovatörer är det Hudiksvalls näringslivsbolag, Hydraulikklustret, Acreo Swedish ICT och Fiber Optic Valley såklart! Kanske du också vill bli en av oss? Från och med 1 oktober hittar ni oss där, säkerligen med den Fiberopticianska näsan djupt nere i nya utmaningar och projekt.

En annan grej på att-göra listan är att införskaffa en ny partystass. Oktober tycks hagla av spännande events och galor. För visst ses vi på Science & Innovation Days och Sundsvall Business Awards?