Meny

RISE i Almedalen 2017

Plats: Almedalen

Datum: 2017-07-02 till 2017-07-09

Välkommen att diskutera med RISE i Almedalen 2017! Programmet i sin helhet uppdateras löpande och mer information hittar ni här.
Här är ett urval av händelser som sker under veckan.

Hur lär vi lärare programmering och digital kompetens?

Hur utvecklas skolans ledarskap för en digitaliserad skola?

Framtiden är elektrisk – men hur tankar vi bilen?

E-hälsa och välfärdsteknik i praktiken – lösningar, nyttor och lärdomar

Det oväntade språnget – men vem tar vem?

 

 

Välkommen till konferensen Digitalisera nu!

Plats: Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98

Datum: 2017-06-08 till 2017-06-08

Vill du och ditt företag fortsätta att digitalisera er verksamhet? Behöver ni inspiration eller kunskap för att ta nästa steg? Då är den här konferensen rätt för dig. Den pågående digitaliseringen omfattar alla branscher och innebär dramatiska förändringar och nya förutsättningar, framför allt för Sveriges industri. För att driva förnyelse, hållbarhet och ökad konkurrenskraft är det absolut nödvändigt att följa med i utvecklingen.

Många företag kraftsamlar nu för att ta vara på digitaliseringens möjligheter. För att inspirera industrins aktörer att ta nästa steg arrangerar därför Vinnova och Tillväxtverket konferensen Digitalisera nu!

Läs mer om konferensens innehåll här, Bland annat kommer Mikael Damberg, närings- och innovationsminister Näringsdepartementet, Charlotte Brogren, generaldirektör, Vinnova, Gunilla Nordlöf, generaldirektör, Tillväxtverket, Eva Lindström, statssekreterare, Näringsdepartementet, Eilert Johansson, RISE. Det kommer även presenteras tips från Fiber Optic Valleys satsning KickStart Digitalisering.

Passa på att knyta nya kontakter och få tips och råd från dem som redan kommit en bit på väg.
Varmt välkommen! Anmäl dig senast den 24 maj.

Konferensen genomförs inom ramen för regeringens strategiska samverkansprogram Uppkopplad industri och nya material,nyindustrialiseringsstrategin Smart industri och i samarbete med Industriforskningsforum, RISE, Teknikföretagen och IF Metall.

Välkommen till Offentliga rummet IoT-dag

Plats: Sundsvall på Quality Hotel

Datum: 2017-05-30 till 2017-05-30

Den 30 maj-1 juni arrangeras Offentliga rummet i Sundsvall och Mittuniversitetet står som värd för temaspåret ”Internet of Things som motor för hållbar offentlig verksamhet” som arrangeras tisdagen den 30 maj. Här du får ta del av offentliga exempel på hur IoT kan förbättra verksamheten samt en workshop ”Skapa Innovation och attraktion med IoT”.

Vi försöker idag att förbättra resursanvändning och miljö genom att sätta upp regler för medborgarna och verksamheter. Uppkopplade saker eller Internet of things (IoT), ger oss en möjlighet att synliggöra problem och genom positiv påverkan, få verksamheter att förbättra tjänster, minska resursanvändning och minska miljöpåverkan. Dagen kommer att inspirera, visa på konkreta exempel och ordna en workshop där vi tillsammans försöker identifiera områden som skulle förbättras utifrån IoT.

Datum: 30 maj 2017
Tid: 10:30-16:30
Plats: Quality Hotel, Sundsvall
Pris: 950 kr ex. moms för en konferensdag, önskar ni gå fler dagar se Offentliga rummet webbplats för mer information.
Anmälan: Offentliga Rummets webbplats
Vid anmälan välj ”Nätverksdag (950 SEK)” och sedan ”Internet of Things som motor för hållbar offentlig verksamhet” för att anmäla dig till rätt konferensspår. 

IOT_sundsvall

Välkommen till Högskolans stora 40-års fest

Plats: Högskolan i Gävle, Valhall, hus 41

Datum: 2017-05-19 till 2017-05-19

Högskolan i Gävle firar sin 40-års dag och bjuder på en bredd av aktiviteter och föreläsningar. Som besökare väljer du själv vad du vill ta del av, programmet pågår mellan klockan 09.30- 16.00.

Program jubileumsdagen 19 maj hittar du här

Framtidens företagande

Plats: Ljusgården, Teknikdalen

Datum: 2017-05-18 till 2017-05-18

Dalarna Science Park i samarbete med Borlänge näringsliv bjuder in till företagarfrukost på temat framtidens företagare. En spännande frukost där även det som serveras har fokus på framtiden.

Borlängekvinnan Sofia Olsson Olsen som numer är VD och chefredaktör för Sveriges största nyhetstidning Aftonbladet kommer att bli intervjuad med  under rubriken med hela världen som arbetsyta.

Under morgonen kommer det bjudas på flera framtidsspaningar kring framtidens arbetsgivare och anställda, framtidens företagsidéer och ungas tankar om företagande och hur rustar vi barn och unga för framtidens entreprenörskap.

Anmäl dig här.

Lunchseminarium ”Gävle, den smarta staden” – vad innebär det för mig och samhället?

Plats: Högskolan i Gävle, Krusenstiernasalen (Biblioteket)

Datum: 2017-05-18 till 2017-05-18

Gävle växer i snabb takt. Idag talas det om hållbara städer, smarta städer, digitaliserade städer… Men vad betyder det egentligen? Hur ska Gävle planeras, byggas och växa på ett smart, hållbart och inkluderande sätt?

Future Position X och Högskolan i Gävle bjuder in till ett lunchseminarium för att reda ut begreppen!

Datum: 18 maj
Tid: 11:30-13:00
Plats: Högskolan i Gävle, Krusenstiernasalen (Biblioteket)
Lunch: Ingår, meddela eventuell specialkost till emelie.hildebrand@fpx.se

Läs mer om dagen och anmäl dig här.

Välkomna på Fiberoptikdagar 2017

Plats: Acreo Fiberlab

Datum: 2017-05-17 till 2017-05-18

Under dagarna får vi en bra översikt över hur fiberoptik används i svensk industri, goda möjligheter att dela erfarenheter och hitta samarbeten över olika tillämpningsområden, och en inblick i forskning och utveckling som pågår inom området.

Deltagare kommer från industrin, akademin och instituten. Tillämpningsområden spänner över medicinteknik, industriell mätteknik, energi, laser och optiska komponenter. Lär mer om upplägget av dagen och praktiska detaljer här.

Tider
Workshopen pågår från kl 12 den 17e maj till kl 14 den 18e maj. På förmiddagen den 17e maj hålls en teknisk fördjupning för intresserade.

Teknisk fördjupning
På förmiddagen den 17e maj med start kl 9.30 (alltså innan workshopen), bjuds två pass med Teknisk Fördjupning (Optisk Specialfiber och Fibersensorer). Mer detaljer kommer på denna sida.

Anmälan
Vi är nu nära datumen för workshopen och behöver din anmälan genast, via formuläret som du hittar här eller per epost till asa.claesson@ri.se. Vänligen ange i kommentarsfältet:

  • eventuella allergier/önskemål om mat (tex vegetarisk),
  • om du vill delta på Teknisk Fördjupning under förmiddagen den 17e maj,
  • om du inte avser att delta båda dagarna, samt
  • om du vill ha transport till och från tågstationen.

Kostnad
Workshopen är avgiftsfri, men vi behöver debitera en självkostnad på 1000 SEK (exkl moms) för catering och middag. Om du, trots anmälan, inte har möjlighet att delta behöver vi veta det allra senast 10 maj, annars behöver vi ändå fakturera dig.

Kontakta
Kontakta Åsa Claesson, asa.claesson@ri.se, för mer information!

 

Hållbara städer och samhällen – så får vi det att hända!

Plats: Lindholmen Science Park, Lindholmspiren 3-5, Konferenshallen, Göteborg

Datum: 2017-05-16 till 2017-05-16

Innovationsdag

Hållbara städer och samhällen – så får vi det att hända!
– Välkommen på RISE Innovationsdag

På innovationsdagen presenteras innovativa lösningar, verklighetens öppna testbäddar och framtidens transport- och boendetjänster i den smarta staden. Det kommer diskuteras innovationssamverkan, normkritik samt tjänstedesign och hur Sverige skall bli världsledande på att tillvarata resurser genom att minimera och nyttiggöra avfall. RISE bjuder in till en workshop för medborgardriven digital tjänsteutveckling i den smarta staden och debatterar hur den hållbara staden ska bli verklighet. I paneldiskussionen medverkar bland andra miljöminister Karolina Skog och Olga Kordas, SIP Smart Sustainable Cities.

Moderator är Helen Ahlbom, teknikjournalist.

Under dagen medverkar bland andra:
Miljöminister Karolina Skog • Pia Sandvik, vd RISE • Olga Kordas, SIP Smart Sustainable Cities • Petra Dalunde, Urban ICT Arena • Lina Olsson, CLOSER • Evalena Blomqvist, RE:Source • Carola Samuelsson, Borås Stad • Claus Popp Larsen, RISE ICT • Anna-Karin Stoltz Ehn, RISE Samhällsbyggnad

Innovationsdag Hållbara städer och samhällen är först ut i en rad av fem RISE innovationsdagar under 2017. Övriga teman kommer att vara Testbäddar i en demonstrationsekonomi, Kunskapslyft industri, Hållbar och biobaserad produktion och Den friskare människan. Mer information om innovationsdagarna kommer på www.ri.se

För mer information och anmälan klicka här >

Internet of everything

Plats: Meeting Room, Alströmergatan 20, Stockholm

Datum: 2017-05-11 till 2017-05-11

Internet of Everything 11 maj Stockholm 2017

Det hyllade eventet Internet of Everything är tillbaka i Stockholm den 11 maj för en heldag av högklassigt innehåll, diskussion och de senaste innovationerna inom sakernas internet. Här får du lära dig om de tekniska och affärsmässiga möjligheterna med uppkopplade enheter, industri 4.0, Internet of Things (IoT), mobilitet och digitaliseringen.

Dagen ger dig praktiska erfarenheter, strategier samt smarta tips på hur du faktiskt tjänar pengar på IoT från företag och personer som ligger i framkant i den digitala transformationen. Programmet belyser de viktigaste aspekterna inom området som säkerhet, teknik, affär, forskning och innovation. Varmt välkommen!

När teknik möter affär i en uppkopplad värld

Internet of Everything är ett redaktionellt event som arrangeras av Computer Sweden och fick i fjol toppbetyg av deltagarna. Dagen bjuder på uppskattad mix av talare från skilda verksamheter som ger dig inspiration och kunskap om möjligheterna och utmaningarna med sakernas internet utifrån deras profession. Efter lunch får du välja bland tre kunskapsspår: Säkerhet, Affär och Teknik & Innovation – en djupdykning fullmatade med konkreta case och värdefulla tips och råd.

Skärmavbild 2017-02-07 kl. 13.49.17

Praktisk information

När: 11 maj, kl. 08.00 – 17.30
(AW-mingel från kl. 17.30)
Var: Meeting Room, Alströmergatan 20, Stockholm
I priset ingår frukost, lunch, fika, frukt och ett festfyllt mingel.

Till anmälan

Välkommen till Smart Industri – Sundsvall den 10 maj

Plats: Grönborg, Storgatan 73, Sundsvall

Datum: 2017-05-10 till 2017-05-10

Den 10 maj arrangeras konferensen Smart Industri i Sundsvall för dig som vill vara med och driva utvecklingen mot en mer uppkopplad och smart industri. Låt dig inspireras av experter och nätverka med branschkollegor. Under dagen talar närings- och innovationsminister Mikael Damberg om varför Sverige behöver Smart Industri. Peter Burman, projektledare för gruvautomationsprogrammet på Boliden, berättar om hur man kan lyckas koppla upp en tuff gruvmiljö och vilka möjligheter det skapar. Bernie van Leeuwen, program manager för machine learning & prognostics på SKF Group, presenterar ”From data to decisions in order to manage reliable equipment performance”.

Under eftermiddagen erbjuder programmet goda exempel på hur olika företag arbetar med Internet of Things idag i form av olika casepresentationer.

Läs mer om konferensen och anmäl er på https://www.miun.se/stc/smartindustri

Datum: 10 maj
Tid: 10:30-16:30
Plats: Grönborg, Storgatan 73, Sundsvall
Pris: 695 kr/person exkl. moms
Anmälan: Anmäl dig här

Banner_facebook