Meny

Science & Innovation Days

Plats: Sundsvall

Datum: 2015-10-13 till 2015-10-13

Datum: 12-13 oktober 2015
Plats: Sundsvall

Konferensen inleds den 12e oktober med Business Innovation Day. Då har du chansen att anmäla en utmaning som din organisation står inför och diskutera lösningar med Mittuniversitetets främsta experter. Läs mer här.

Konferensen fortsätter på tisdagen med intressanta föreläsare.

Magnus Melander är ICT-entreprenören med över 30 års erfarenhet inom branschen. Magnus hjälper företag att förbättra verksamheten med hjälp av IoT, Internet of Things. Han presenterar möjligheter och risker med IoT och vad som händer när två megatrender, IoT och Makers Movement, möts?

Niklas von Weymarn är VP på Metsä Fibre och han ställer frågan; Är det dags för massabruken att hoppa på bio-ekonomi-boomen? Många frågar efter hållbara produkter som ersättning för fossilbaserade material och Niklas kommer att presentera massabruket Äänekoski i Finland som är så mycket mer än bara pappersmassa, det är framtidens bioraffinaderi.

Ari Riabacke fil. dr. i risk och beslutsanalys med rötter från Mittuniversitetet. Ari är en hyllad talare som utifrån sin forskning om beslutsprocesser kommer att berätta om hur vi fattar beslut och hur vi kan göra det bättre. Ari ställer frågan; Hur skapar vi framgångsrika organisationer i tider av osäkerhet, hur leder vi dem och hur tar vi de klokaste besluten?

Anmäl dig redan idag till Science & Innovation Day:
http://www.miun.se/scienceandinnovationday

Science & Innovation Day arrangerades första gången 2014. Konferensen erbjöd föredrag med högaktuella föreläsare så som Andreas Gyllenhammar; hållbarhetschef Sweco, Daniel Söderberg; KTH och Annika Steiber; Googleforskare Chalmers.  Dessutom presenterade Mittuniversitetets forskare den senaste forskningen inom fiberforskning och inbyggda trådlösa sensorer i en mässutställning.

Science & Innovation Day är ett perfekt tillfälle att knyta nya kontakter och utbyta idéer med de främsta inom din bransch.

Science & Innovation Day arrangeras av:
Mittuniversitetets forskningscenter FSCN och STC tillsammans med innovationsmiljöerna: Fiber Optic Valley, Biobusiness Arena, Åkroken Science Park och Åkroken Business Incubator.

Finansieras av:
Europeiska regionala utvecklingsfonden, KK-stiftelsen, Länsstyrelsen Västernorrland, Region Gävleborg, Tillväxtverket, Vinnova

För mer information se nedan:
www.miun.se/scienceandinnovationday
https://www.facebook.com/ScienceandInnovationDay

VARMT VÄLKOMNA!

 

Fler Evenemang