Meny

Kommunikationsproffs till innovationsmiljö sökes!

Har du kompetens och erfarenhet inom kommunikation – och marknadsföring? Kanske är du den vi söker!  Från och med maj, 2018 behöver Fiber Optic Valley och Propell Innovation Hub i Hudiksvall en projektledare för kommunikation- och marknadsföring.

Vår arbetsplats är en spännande miljö där du knyter nya kontakter med företagare, innovatörer, forskare och projektledare inom olika organisationer. Det gemensamma uppdraget är att på olika sätt bidra till att det bildas fler företag och att fler idéer kommer ut på marknaden. Sedan 1 januari, 2017, är vi en del av RISE (Research Institutes of Sweden) som är hela Sveriges forskningsinstitut.

Vi ser gärna att du har en bakgrund som exempelvis kommunikatör eller webbredaktör. Erfarenhet av att producera innehåll för sociala medier är meriterande. Låter det intressant? Kontakta oss så berättar vi mer!

Beskrivning av tjänst

Titel
Föräldravikariat som projektledare inom kommunikation- och marknadsföring.

Ansvarsområde
Du ansvarar för planering, produktion och publicering av innehåll för varumärkena Fiber Optic Valley och Propell Innovation Hub i olika kommunikationskanaler, samt kommunikation kring tillhörande projekt. Du producerar till viss del själv och köper in vissa tjänster.

Arbetsuppgifter
Planering, produktion och publicering av innehåll som stödjer kommunikationsstrategins budskap och anpassas efter olika kanaler som exempelvis extern webb, nyhetsbrev, inbjudningar, tryckt material och sociala medier.

 • Du fotar, filmar och hanterar bilder innan du publicerar.
 • Ansvarig för att bevaka och svara på kommentarer och frågor i de egna sociala mediekanalerna.
 • Ansvarig för att skriva artiklar och förbereda underlag för presentationer, pressreleaser m.m.
 • Uppföljning av olika kommunikationsinsatser. Du ansvarar för omvärldsbevakning och håller koll på vad vi ska förbereda oss för i framtiden.
 • Du underhåller och utvecklar webbplatserna fiberopticvalley.com, och propellinnovation.se samt förser RISE Acreo med material.
 • Du kravställer och beställer delvis inköp av giveaways, tryckt produktion eller andra externa kommunikationstjänster.  

Utbildning
Högskoleutbildning inom marknad/media/ kommunikation/journalistik/formgivning eller motsvarande.

Erfarenhet
Önskvärd bakgrund som exempelvis webbredaktör eller kommunikatör.

 • Erfarenhet av att producera innehåll för digitala kanaler.
 • En god skribent med erfarenheter av att förstå vad som är en nyhet och göra kommunikation av det.
 • En fördel om du behärskar enklare digital formgivning, webbdesign och illustrationer
 • Erfarenhet och kunskap av Adobes programvaror: Photoshop, Indesign och Illustrator.
 • Kunskaper inom webbpubliceringsverktyget WordPress.
 • Skriver och talar obehindrat på engelska och svenska.

Placering: Fiber Optic Valley och Propell Innovation Hub är två verksamheter under samma tak på Käppuddsgatan 1 i Hudiksvall. Sedan den 1 januari 2017 är vi en del av forskningsinstitutet RISE Acreo och avdelningen för utveckling av små-och medelstora företag.

Anställningsform: Föräldravikariat minst 6 mån med möjlighet till förlängning.

Ansökan: Välkommen med din ansökan till jobb@fiberopticvalley.com Ansökningarna hanteras löpande.

Frågor och funderingar kontakta

Torbjörn_210x210

Torbjörn Jonsson

Chef
E-post
Tel: 070-211 08 06

Ann-sofie_210x210

Ann-Sofie Däldehög

Projektledare Hållbarhet
E-post
Tel: 073-024 89 89

Sofia_210x210

Sofia Pettersson

Kommunikatör
E-post
Tel: 073-060 38 43

Vilka är Fiber Optic Valley och Propell Innovation?
Många världskända innovationer genom tiderna kommer från Sverige. För att vi ska kunna behålla ett försprång genom kontinuerliga teknikskiften behövs ökad innovationskraft, och inte minst en snabbare utvecklingstakt från idé till marknad. Det är huvudfokus för Fiber Optic Valley och Propell Innovation Hub i Hudiksvall.

Fiber Optic Valley och Propell Innovation blev under 2017 en del av RISE (Research Institutes of Sweden) som är hela Sveriges forskningsinstitut. Uppdraget handlar precis som tidigare om att stödja små – och medelstora företag i främst Gävleborg med omnejd i deras innovationsprocesser. Med ett forskningsinstitut i ryggen ökar oddsen vid stora EU-samarbeten för företagen i regionen som vill hitta nya affärsmöjligheter.

Målgruppen för Fiber Optic Valley är främst små- och medelstora företag som vill hitta nya marknadsfördelar med hjälp av digitalisering. Propell Innovation fokuserar i sin tur på idéägare och tidiga startups inom alla branscher men med innovationer som den röda tråden. Tillsammans försöker vi hitta sätt att bidra till miljömässig-, social- och ekonomisk hållbarhet i vårt arbete för regional tillväxt.

Verksamheterna drivs med utgångspunkt i Hudiksvall/Gävle/Sundsvall. Sedan 1 jan 2017 är vi en del av forskningsinstitutet RISE Acreo. Till våra finansiärer räknas Vinnova, Hudiksvalls kommun, Region Gävleborg och Tillväxtverket.

Vad gör Fiber Optic Valley egentligen?

Fiber Optic Valley initierar och inspirerar till nya samarbeten för en hållbar digital samhällsutveckling. Vi fungerar som länken mellan de senaste forskningsrönen och marknadens behov. Vi sammanför människor med varandra, behov med lösningar, idéer med problem och pengar med innovationer.

www.fiberopticvalley.com

Vad gör Propell Innovation?

Propell Innovation Hub är en mötesplats som erbjuder stöd för idéer, uppfinningar och innovationer i tidiga skeden. Det är ett innovationscenter i norra Hälsingland som tar grepp om både tekniska och sociala utmaningar i samverkan med andra företagsfrämjare. Propell har som huvudsyfte att skapa ett förenklat och förbättrat system för att utveckla innovationer, vilket ska bidra till både breddad näringslivskultur och att attrahera kompetens till regionen.

www.propellinnovation.com