Meny

Boost Innovation™

Vinn 200 000 kr och innovativa lösningar från hela världen!

Beskriv din utmaning – hur skulle dina tjänster eller produkter kunna utvecklas med fokus på digitalisering?

Digitaliseringen öppnar upp för stora möjligheter vilket utmanar befintliga tekniker och tjänster. Hur påverkar det ditt företag? Vi söker just nu din största utmaning, där en lösning skulle kunna innebära ökad konkurrenskraft, högre lönsamhet och att du når helt nya marknader.

En utmaning om vadå?
Din utmaning bör fokusera på att hitta nya användningsområden för befintlig teknologi och ha ett tydligt digitaliseringstänk. Dina vinstchanser ökar om utmaningen bidrar till en förbättring av sociala- och miljömässiga samhällsproblem. Utmaningen ska utgå från följande områden:

Bredband
Inom bredband letar vi exempelvis utmaningar som med rätt lösning kan leda till effektiviseringar, sänkta kostnader och öka en internationell efterfrågan.

Sensorteknologi
Inom sensorteknologi letar vi exempelvis utmaningar som med rätt lösning kan leda till ökad tillväxt genom nya produkter och tjänster.

Beskriv er utmaning i formuläret senast den 27 augusti. De tre utmaningarna med störst potential går till final. I finalen tävlar ni om totalt närmare 200.000 kronor!

Fält markerade med * är obligatoriska

Priser

1:a pris – 200 000 kr i en konsultcheck att spendera fritt på forskningsinstitutet RISE, Research institute of Sweden och hjälpen att sprida utmaningen runt hela världen.

Två stycken 2:a pris – 50 000 kr i konsultcheckar att spendera fritt på forskningsinstitutet RISE, Research institute of Sweden.

Förutom vinsten i förstudiemedel ger Boost Innovation™ dig bred marknadsföring i sociala medier som når universitet över hela världen. Du får tillgång till forskare, studenter, uppfinnare och entreprenörer som bidrar med sin kreativitet, erfarenhet och kunskap för att hitta innovativa lösningar till er utmaning. I fjolårets tävling engagerade sig över en miljon personer i tävlingen genom webb och sociala medier. Inspireras av fjolårets vinnare, SenseAir som tillsammans med studenten Maryna Razakhatskaya utvecklar ett smycke som håller koll på klimatet.

Tävlingen är exklusivt för Fiber Optic Valleys medlemmar Bli medlem snabbt och enkelt. Maila susanne.nylen@fiberopticvalley.com

Frågor? Kontakta anna.gustavsson@fiberopticvalley.com

Terms for the competition – rules & eligibility

Om Boost Innovation ™

Vi vet att det finns många intressanta människor med fenomenala lösningar där ute. Vi vet också att det finns utmaningar bland våra medlemsföretag. För att lösa den ekvationen organiserar Fiber Optic Valley innovationstävlingen Boost Innovation ™ uteslutande för våra medlemmar, en tävling som firar fem år i år (2017). Tävlingens inriktning har varierat över tid med har alltid haft som mål att öka innovation och bidra till regional tillväxt genom att uppmuntra till samarbete mellan olika aktörer i Fiber Optic Valleys nätverk.

Läs om vinnarna av Boost Innovation™ 2013

Läs om vinnarna av Boost Innovation™ 2014

Läs om vinnarna av Boost Innovation™ 2015

Läs om vinnarna av Boost Innovation™ 2016