Meny

2017 års vinnare av Boost Innovation™ – MYoroface AB

MYoroface AB tog hem första pris i 2017 års omgång av Fiber Optic Valleys innovationstävling Boost Innovation™. En utmaning som med hjälp av sensorteknologin kan vidareutveckla den befintliga lösningen på en av västvärldens vanligaste funktionshinder – dysfagi. Företaget vann 200.000 kr i förstudiemedel och företagsutmaningen kommer nu att spridas till forskare och studenter i hela världen för att få in de bästa lösningarna. På delad andra plats i tävlingen kom Nordic Welding Engineering AB och SPPO/Specialpedagoger Online AB.

– Det här är helt fantastiskt! En digitalisering av vår produkt innebär att vi öppnar upp för helt nya marknader. Och framförallt kommer detta ge ett enormt mervärde för våra kunder, som kan följa sin förbättringsresa digitalt, exempelvis genom en app, Ylvali Gerling, VD ​MYoroface AB.

En enad jury utsåg vinnarna utifrån kriterier om potential, innovationshöjd och genomförande. Vinnaren MYoroface hade utmaningen med störst potential att få internationell spridning och lämpade sig bäst som en tävling för studenter och forskare. En tävling som startar 15 september där den som kommer med den bästa lösningen på utmaningen belönas med 25.000 kr.

Finalisterna fick ta emot sina prischeckar på Fiber Optic Valleys kick-off för världens smartaste kluster, i Hudiksvall den 13 september 2017.

Juryns motiveringar:

1:a pris – ​MYoroface AB (Vinst 200.000kr + hjälp att sprida sin utmaning över hela världen)

”Årets vinnare bidrar med sin unika medicintekniska produkt till att lösa problemet på ett av västvärldens vanligaste funktionshinder. En innovation som med hjälp av det allra senaste inom sensorteknologin skulle uppnå en helt ny nivå och förutom att bidra till bred samhällsnytta även skynda på den internationella efterfrågan”

2:a pris – Nordic Welding Engineering AB (Vinst 50.000kr)

”Denna andrapristagare verkar i en traditionell bransch med stora utmaningar. Genom att kombinera befintliga metoder med digitala lösningar skulle deras utmaning kunna hitta revolutionerande lösningar på ett industriellt problem. Denna nya produkt medför ökad produktivitet, bättre kvalitetssäkring och skapar ett stort värde för många fler”

2:a pris – ​SPPO/Specialpedagoger Online AB (Vinst 50.000kr)

”Med en hög grad av nytänkande och en vilja av att följa förändringen i människors beteende i det moderna samhället – går andra pris till företaget som vill skapa framtidens lärmiljö med hjälp av virtuella medel. Med denna tilltänkta produkt kan man på enkelt sätt visualisera och effektivisera inlärningsprocesser för barn med särskilda behov. En innovation med stor marknadspotential för universella problem”

 

Fler Nyheter