Meny

Blodomloppet – mer än bara ett motionslopp

Medarbetare på Fiber Optic Valley och Propell Innovation som sedan 2017 ingår i forskningsinstitutet RISE i Hudiksvall deltar för första gången i folkfesten Blodomloppet. I år är det dags den 21 maj 2018 i Hudiksvall. Främst för att lyfta vikten av friska medarbetare och locka fler att bli blodgivare, men även för att utmana fler företag att göra detsamma som en del av sitt sociala hållbarhetsarbete.

Nu laddar vi för Blodomloppet! Anna Gustavsson, Maja Swenson, Thomas Åkesson, Rahman Kanaa, Jonas Lindqvist, Martin Askne, Christoffer Andresen och Thomas Johnson på Fiber Optic Valley/RISE  utmanar nu andra företag att ställa upp i Blodomloppet. Foto: Lars Nordström.

Fiber Optic Valley har sedan starten för över tio år sedan haft hållbarhetsfrågor högt på agendan, särskilt med fokus på social hållbarhet och jämställdhetsarbete. Nu breddas arbetet till att omfatta exempelvis hälsa, mångfald och miljöfrågor där man vill vara en förebild och ta samhällsansvar. Blodomloppet är ett sätt att uppmuntra och aktivt öka medarbetarnas hälsa och välmående. Om vi inte mår bra så håller vi inte i längden – så enkelt är det.

Skapar gemenskap, motion och lockar fler att bli att blodgivare
Eftersom RISE stadigt ökat sin närvaro i Hudiksvall under det senaste året handlar det även om att skapa vi-känsla och då är friskvårdsaktiviteter ett bra sätt. Därför bestämde sig RISE medarbetare i Hudiksvall, (där Fiber Optic Valley och Propell Innovations personal ingår) för ett av Hälsinglands största årligen återkommande motionsarrangemang, Blodomloppet. Motionsloppet slår huvudsakligen ett slag för hälsa och motion, men framförallt för den livsviktiga blodgivningen.

”Eftersom vi har blivit fler RISE-medarbetare i Hudiksvall, så känns det extra viktigt att vi gör gemensamma aktiviteter. Då vår arbetsgivare ger oss förmånen att stå för startavgifter i motionslopp såg vi chansen att baka in Blodomloppet som en del i vårt lokala hållbarhetsarbete” – Maja Swenson, projektledare Propell Innovation/RISE.

Vi utmanar våra läsare!
Peppa arbetskamraterna eller din träningspolare för att delta i detta härliga evenemang som årligen lockar tusentals deltagare till Glysisvallen i Hudiksvall.
Om du inte kan delta utmanar vi dig att delta i någon annan form av motionslopp under året och varför inte ta upp med din arbetsgivare att de ska införa bidrag för anmälningsavgifter i motionslopp?

Fakta om Blodomloppet
Blodomloppet arrangeras på 16 orter i Sverige, varav Hudiksvall är en av dem. Blodomloppets syfte är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil. Man kan promenera 5kilometer eller springa 5 eller 10 kilometer och loppet avslutas med en stor picknick.

Missa inte!
När vi ändå nämner hållbarhetsfrågor bör du även anmäla dig till vårt evenemang Innovation Day 2018, där du bland annat får lyssna till en av Sveriges främsta hållbarhetsexperter Per Grankvist som studerat över 500 företag i världen.

Fler Nyheter