Meny

Comeback för populär YH-utbildning i Hudiksvall

Från och med i höst kommer det återigen att utbildas stadsnätsingenjörer i Hudiksvall. Det står klart sedan Myndigheten för yrkeshögskolan nyligen gav klartecken till Edugrade i Hudiksvall att köra igång sina fyra inriktningar inom bredbandsutbyggnad och IT. 

– Stadsnätsingenjörerna är hett efterlängtade av branschen. Historiskt har nio av tio fått anställningar hos stadsnäts- och tjänsteleverantörer över hela Sverige och vi räknar med ett hårt tryck på de 28 platserna i höst, säger Martin Sidorson, utbildningsledare på Edugrade i Hudiksvall. 

Edugrade, tidigare Iftac och ICT Education, har utbildat inom IT och bredbandsutbyggnad sedan 1997, och utöver utbildningen för stadsnätsingenjörer startar i höst även Yh-utbildningar för optotekniker, projektledare bredband samt IT säkerhetstekniker – etisk hackare. 

93 procent får jobb
Just nu pågår en storsatsning på yrkeshögskolan i Sverige och i år har 496 utbildningar beviljats att starta. Enligt en färsk rapport från myndigheten hade 93 procent av de examinerade jobb ett halvår efter sin examen. 

De utbildningsanordnare som fått klartecken för nya starter är de som bedöms vara mest efterfrågade av företag och andra arbetsgivare. Utbildningarna ska vara skräddarsydda efter arbetslivets behov och ge mycket goda möjligheter till jobb. 

– Digitaliseringen inom samhälle och näringsliv skapar stora behov av kompetenta medarbetare. Våra utbildningar möter arbetsgivarnas behov av kompetensutveckling och rekrytering samtidigt som de ger människor möjlighet att komma ut i arbete i tillväxtbranscher, säger Erik de Pablos, vd för Edugrade. 

Edugrade är en del av Hexatronic Group och har verksamhet i Sverige och Norge. Huvudkontoret finns i Hudiksvall. Förutom yrkeshögskoleutbildning erbjuder man även uppdrags- och arbetsmarknadsutbildning. 

Just nu samarbetar Fiber Optic Valley och Edugrade bland annat på områdena hållbarhet och ledarskap, normkritisk kommunikation och som gästföreläsare på Edugrades utbildningar. 

Håll utkick på youtube för filmer om Edugrade. Innehållet kommer inom kort.

Fler Nyheter