Meny

Delsbo Electric 2020 – livesändning och nytt världsrekord

Årets upplaga av Delsbo Electric blev annorlunda. Publiken fick denna gång uppleva den spännande tävlingen digitalt – ett koncept som arrangörerna vill utveckla inför framtiden. 

Delsbo Electric är en studenttävling där teknikinriktade skolor konstruerar och framför järnvägsfordon med upp till 6 passagerare. Utmaningen går ut på att förflytta ett fordon 3,3 kilometer längs en räls, med minsta möjliga energiåtgång. Syftet är att driva omvandlingen till en mer hållbar värld, genom engagemang och inspirerande upplevelser för morgondagens ingenjörer. 

I år genofördes Delsbo Electric delvis digitalt. Tävlande studenter med handledare från universitet och högskolor samt funktionärer var på plats, medan publiken erbjöds att delta digitalt. Organisationen bakom eventet förväntade sig ett lyft med fler ”besökare” på distans. Vad man inte hade förväntat sig var att det blev en mycket positiv upplevelse även för lokalbefolkningen.

Eftersom tävlingen sker på ett järnvägsspår har man tidigare inte kunnat se fordonens framfart mer än korta stunder. Nu kunde besökarna följa dessa online längs hela tävlingssträckan och även lyssna till samtal i studion runt energieffektivitet, utbildning och tävlingsresultat. Det blev ett överskådligt och tydligt sätt att följa tävlingen, eller som någon uttryckte sig:
” Det var lika mysigt som att kolla på Vasaloppet.”

Även om eventet i framtiden förhoppningsvis blir ett fysiskt event igen säger Delsbo Electric att de kommer att behålla och utveckla livesändningen.
– Den ihållande pandemin gjorde att vi tog steget och snabbt ställde om till livesändning och det är vi glada för, säger projekt- och tävlingsledaren Lars Gustavsson.

Inför Delsbo Electric 2020 utförde RISE flera åtgärder för att säkerställa driften i testbädden, för WiFi-koppling via air-fiber. Under årets tävling dedikerades Wi-Fi-kopplingen till att strömma video från följefordonen under tävlingen. Till kommande år kommer Delsbo Electric att utrusta banan med fler sensorer för att facilitera utvecklingen av mer avancerad autonom körning. De har lärt sig av de deltagande lagen att vinden under andra delen av tävlingssträckan är oberäknelig. Med sensorer kommer fordonen till exempel att kunna hämta in vindförhållanden några hundra meter framåt. På så sätt blir det möjligt att ändra körsättet och komma i mål med ännu lägre energiförbrukning.

Och hur gick det då i årets tävling? Jo, det slogs ett nytt världsrekord för världens mest energieffektiva persontransport, då Högskolan Dalarnas Eximus IV slog sitt eget rekord från 2019 med ett resultat på 0,517 Wh/person-km.

Läs mer om Delsbo Electric:

.

 

Fler Nyheter