Meny

Digital praktik – det går också

Under tio veckor har Simone Jonsson gjort sin praktik hos oss aktörer på Käppuddsgatan i Hudiksvall, vanligtvis studerar hon till affärsutvecklare vid YrkesAkademin. På grund av den rådande pandemin genomfördes hennes praktik digitalt, vilket visade sig gå minst lika bra som att vara fysiskt på plats.  

Det var ju lite annorlunda till en början, men man kom snabbt in i det tack vare täta avstämningar, digitalt fika och genom att bli inkastad i olika projekt direkt, inleder Simone Jonsson.

Bred insyn hos flera aktörer
Simone studerar affärsutveckling mot besöksnäringen på YrkesAkademin, en distansutbildning på två år i Örnsköldsvik och hon blir färdigutbildad i januari 2021. Under sina tio veckor hos aktörerna på Käppuddsgatan har hon hunnit med mycket och fått insyn i både små och stora projekt.

Jag har lärt mig mycket inför kommande arbetsliv och i en roll som affärsutvecklare. Att få ta del av alla initiativ på Käppuddsgatan, så som Propell Innovation, Fiber Optic Valley och RISE har varit väldigt lärorikt och samtidigt resulterat i mycket information att ta in under så kort tid, fortsätter Simone.

Bland annat har Simone fått träffa personer med kreativa affärsidéer på Propell Innovation, varit med i olika internationaliseringsprojekt som Fiber Optic Valley och RISE driver samt koordinerat och planerat inför det digitala eventet Innovation Week X.

Jag har fått göra allt ifrån att delta i interna och externa möten, träffat idéägare, samtalat med företagsfrämjare och varit med och skapat marknadsföringsmaterial för olika projekt. Det har varit händelserika veckor, trots att det mesta har skett digitalt.

Möjligheter framöver
Efter ett välförtjänt sommarlov ska hon tillbaka till studierna och sedan får tiden utvisa vart hon hamnar.

Jag hoppas såklart att det finns möjligheter hos någon av aktörerna på Käppuddsgatan efter att jag avslutat mina studier. Det skulle passa så bra med tanke på den utbildning som jag har valt. För då får jag vara med och bidra med utveckling och samverkan i företag inom Gävleborgsregionen, avslutar Simone.

Fler Nyheter