Meny

Digitala ljus i höstmörkret

Novemberrusk och många av oss längtar efter vit snö i vår del av landet. Som motvikt arbetar vi för att hitta nya digitala lösningar och kreativa samarbeten som lyser upp vintermörkret.  

För exakt ett år sedan firade vi att Hudiksvall blev Sverigepilot inom Teknikföretagen och IF Metalls ”Kickstart Digitalisering” för industrin och nu kan vi fira att konceptet sprids över hela Sverige med 16 workshops bara i november. Regionalt är vi igång med att göra verkstad för de företag som vill ta nästa steg. Något som behövs.

Hela 83 procent av företagen i Sverige vet inte vad de ska göra för att ställa om sig till den snabba, digitala utvecklingen. Vi erbjuder 65 timmar coachning till de företag som står inför en digital förändring, kanske något för er?

Därför söker vi även dig som vill leverera lösningar på företagens digitaliseringsproblem – kanske är ditt företag en av dem vi söker?

Och lösningsförslag kom det från forskare och studenter i hela världen till årets vinnare av Boost Innovation, MYoroface, och deras digitala utmaning. Nu återstår att utse vilken av alla kreativa lösningar som bäst kan digitalisera deras innovation, IQoro® – en metod som botar en av västvärldens vanligaste funktionshinder – dysfagi. Kanske får kunderna en app som gör att de kan följa sin förbättringsresa? Vi ser fram emot resultatet!

Världsbäst på anpassning?
Digitalisering var i fokus även när vi för fjärde året i rad var medarrangörer av Science and Innovation Days i Sundsvall som slog nytt rekord och lockade över tvåhundra deltagare. Årets tema var ”Digitalisering och bioekonomi för en hållbar framtid” och många av oss blev fascinerade av personligheter och experter som Dr. Kate Stone, Cambridge University, Marco Lucisano, enhetschef RISE Bioekonomi eller Telias vd Hélène Barnekow som pratade om att det gäller att vara världsbäst på att anpassa sig till förändringar.

”Jag lovar er, att just nu här i Sundsvall, tänker någon på en innovation eller applikation som kan förstöra våra intäkter på Telia”. / Hélène Barnekow, Telia

För att bli bättre på att anpassa dig till förändringar kanske du behöver bredda ditt nätverk och få en kreativ miljö att arbeta i? Då kanske Propell Innovation Hub är rätt ställe för dig. Vi har planer på att skapa en dynamisk, delad arbetsplats i centrala Hudiksvall och vill veta hur intresset ser ut – är det intressant för ditt företag? Kontakta oss!

Har du idéer för Innovation Day 2018?
Höstrusk och julplanering på agendan och innan vi vet ordet av ställer vi om till sommartid igen. Därför är planeringen av Innovation Day, 26 april, 2018 redan igång. Vad skulle få dig och dina kollegor att delta på Innovation Day? Inom vilket område vill ni få påfyllning eller bli inspirerade? Har du idéer för Innovation Day hör gärna av dig till oss.

Vi ses den 12 december!
Apropå jul så är det dags att boka in jullunch med Fiber Optic Valley och Propell Innovation den 12 december och då kan du vänta dig en spännande överraskning… håll utkik efter inbjudan så ses vi då!

/Torbjörn Jonsson