Meny

Elever från Edugrade inspireras att tänka nytt kring digitalisering

En peppad klass på sju elever från Yh-utbildningen Systemingenjör Linux vid Edugrade i Hudiksvall samlades under gårdagen i Fiber Optic Valleys lokaler för att inspireras av Ola Wallberg, kring hur de ska förhålla sig till den digitala förändringen och begreppet digitalisering. Målet var att tänka nytt och förstå företagens kommande behov av tekniska hjälpmedel, vilket de kommer att ha nytta av i det framtida arbetslivet.

Även om man är duktig på att leverera tekniska hjälpmedel till företagen måste man även förstå kunderna och att deras behov av tekniken kan förändras. Genom att få ett nytt tankesätt kan man också vara mer öppen till förändring och vara med att utveckla nya innovativa lösningar, säger Ola Wallberg affärsutvecklare Fiber Optic Valley/RISE.

Detta är det andra tillfället där Edugrade och Fiber Optic Valley gör denna typ av insats tillsammans för eleverna. Martin Sidorson, utbildningsledare på Edugrade är initiativtagaren till satsningen och han är mycket positiv till att eleverna får utvecklas med nya insikter.

Vi vill att våra elever ska få in rätt tankesätt från början i sin utbildning och att de på bästa sätt blir så redo som möjligt att möta företag som har digitala utmaningar när de kommer ut i arbetslivet, säger Martin Sidorson, utbildningsledare på Edugrade.

Fler Nyheter