Meny

En dag med fokus på digitalisering av industri och miljö

Den 17 april 2018 arrangerade Mittuniversitetet och Bron Innovation en konferens kring Digitalisering av industri och miljö. Dagens huvudtalare var digitaliseringsminister Peter Eriksson som berättade om regeringens digitaliseringspolitik.

”Vi måste ha en tydlig inriktning med vår digitalisering av Sverige. Sverige ligger ju bra till, men det är ju inte en självklarhet att det i framtiden kommer fortsätta att vara så. Målet är att Sverige ska bli bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter” – Peter Eriksson, digitaliseringsminister.

Andra talare under dagen var Jonas Gustavsson, vd på ÅF, Anne Håkansson, docent inom Software and Computer Systems på KTH, Magnus Hedin, vice vd och affärsutvecklingschef på SDC. På plats fanns även RISE Acreos vd Peter Björkholm som pratade om samarbetet mellan Mittuniversitet och RISE, hur man arrangerar aktiviteter tillsammans idag och hur framtidens samarbete kommer att se ut.

”Vi har redan nu en stor andel ansökningar ute tillsammans med Mittuniversitetet, där vi tittar på möjligheterna att förbättra vår samverkan ytterligare ” – Peter Björkholm, vd RISE Acreo.

Missade du konferensen?
Här kan du se allt inspelat från hela konferensen.

 

Fler Nyheter