Meny

En maratonhöst i digitalisering

 När höstrusket smyger sig på gäller det att boka in lite ljus och värme i kalendern. Därför startade vi hösten med tårta och kick-off för nya och gamla medlemmar. Förväntningar som finns på det nya Fiber Optic Valley handlar exempelvis om att leda tankesmedjor kring vissa områden för att påverka samhällsutvecklingen. I samband med tårtkalaset utsåg vi även årets vinnare av Boost Innovation. Värdig vinnare var MYoroface med sin innovation IQoro® som nu sprids till studenter, forskare och entreprenörer över hela världen för att hitta den bästa lösningen på hur den kan digitaliseras.

Kanske sitter du på den bästa lösningen? Tävla och vinn 25 000kr!

Låt dig inspireras på Science and Innovation Day 17 oktober 
Missade du prisfesten? Det gör inget. Den 17 oktober är det fest igen när Science and Innovation Day arrangeras för fjärde året i rad av Mittuniversitetet i samverkan med oss, Processum och Bio Business Arena.

Temat är ”Digitalisering och bioekonomi för en hållbar framtid” och på talarlistan hittar du internationella talare så som Dr. Kate Stone, Cambridge University, Telias vd Hélène Barnekow och Marco Lucisano, enhetschef RISE Bioekonomi. www.scienceandinnovationday.se

Digitalisera – vinna eller försvinna?
Och apropå digitalisering. I höst har vi projektmaraton inom digitalisering. Regionalt erbjuder vi i samverkan med FindIT i Sandviken coachning för små- och medelstora industriföretag i Gävleborg som vill hänga med i utvecklingen och bli mer konkurrenskraftiga.

Dessutom fortsätter de nationella samarbetet med bland andra Teknikföretagen genom utbildningar för personer som ska starta upp nya kreativa sätt att digitalisera verksamheter inom främst små- och medelstora företag över hela Sverige.

Parallellt deltar vi i ett Östersjösamarbete med flera länder för att skynda på omställningen som den digitala transformeringen av industrin innebär, exempelvis vad gäller lagar och regler.

Och för vår digitala samhällsutveckling krävs det naturligtvis att skolan hänger med. Därför tog vi initiativ till en lokal gemensam satsning i Hudiksvall för att stärka framtidens skolmiljö genom att utveckla både lärmiljön och digitaliseringen i skolan.

Vi har inte råd att missa några möjligheter

Om vi ständigt vill utvecklas och bli bättre på det vi gör krävs att vi ifrågasätter den rådande ordningen. Och ifrågasätta normer är precis vad det handlar om i ledarskapsprogrammet Öppna Upp – företagsfrämjande på lika villkor där startskottet gick i september för Söderhamn, Sandviken och Gävle. Deltar gör bland andra Faxepark – Söderhamn Innovation Park, Almi Företagspartner, Movexum företagsinkubator, Future Position X, Drivhuset, FindIT, Sandbacka Science Park, Gävle kommun med flera. Tillsammans synar vi fördomar kopplade till kön, ålder och etnicitet som begränsar utvecklingen för affärsidéer och innovationer.

Ta första steget idag! Bjud in någon i arbetsgruppen som bryter mot era normer och bli mer kreativ på köpet.
Vi har helt enkelt inte råd att missa några möjligheter. Kanske får vi lite mer ljus och värme på köpet?