Meny

Europeisk delegation besökte Hudikföretag – för framtidens teknikutveckling

Den 11 och 12 juni arrangerades en konferens inom projektet ClusterFy där Hudiksvalls kommun deltog tillsammans med statliga och regionala partners från Grekland, Polen, Rumänien, Slovakien, Spanien, Litauen och Holland. Projektet ClusterFY startades 2017 och är en del av programmet Interreg Europé som stöttar företag och organisationer som arbetar med framtidens material som till exempel bioteknik, fotonik och nanoteknik. 

”Det har varit enormt lärorikt att fördjupa samtalen med våra partners i Europa kring framtidens nyckelteknologier och vi har fått jämföra våra olika länders arbetssätt, vi har helt olika förutsättningar. Dessutom har vi satt Hudiksvall på den internationella kartan som en stad i framkant”, säger projektledare Karin Nygård Skalman, Hudiksvalls kommun.

Det var två konferensdagar som innehöll studiebesök, workshops och intressanta diskussioner samt synvinklar från deltagarna. Projektets syfte är att utveckla policyarbetet på nationell, regional och kommunal nivå så att kommuner och landsting kan stötta företag och andra organisationer inom klusterorganisationer som arbetar med möjliggörande tekniker för hållbar tillväxt.

Fler Nyheter