Meny

Event, galor och prisutdelningar…

Höstmörkret har kommit men för oss har oktober varit fullt av ljus i form av events, galor och prisutdelningar. Vi har utsett vinnare av innovationstävlingar, invigt innovationscenter och startat upp nya internationella samarbeten. Dessutom har vi flyttat till nya, kreativa lokaler på Käppuddsgatan 1 i Hudiksvall, välkommen förbi på en kopp kaffe!

Pressbild_jonas

Ett av evenemangen var Mittuniversitetets innovationskonferens Science and Innovation Days i Sundsvall. Över 300 hundra deltagare från forskning och näringsliv möttes. Perfekt tillfälle att presentera vinnaren av tävlingen Boost Innovation.
På kvällens fest tog en förvånad Patrik Ottosson från Radarbolaget emot första pris i samarbete med Högskolan i Gävle. Deras vinnande bidrag handlar om hur de kan lösa industrins utmaningar med noggranna radarmätningar vid produktion i höga temperaturer och ansågs av juryn ha internationell potential.

På andra plats kom Hexatronic Cables and Interconnect som hittade sin lösning hos Opticreach i Storbritannien. Den handlar om att installera fiber på ett effektivare sätt. Och som nummer tre kom Rovdjurscentret De 5 Stora som trots rekordmånga lösningsförslag från världens alla hörn glädjande nog valde ut STC vid Mittuniversitetet. Innovationen handlar om att utveckla sensorteknik för att identifiera vilda djur i närområdet. Tävlingen blev internationell i år då den har nått ut till det fantastiska antalet 1 miljon studenter, forskare och entreprenörer över hela världen genom sociala medier.

Internationellt blev det även när Interreg Central Baltic projektet drog igång i september och projektteamet blev bjudna på äkta kolbullar i hälsingeskogen under kickoffen. Ett treårigt projekt som drivs tillsammans med Acreo Swedish ICT samt ICT-kluster i Estland och Lettland. Målet är att hjälpa små och medelstora it-företag i regionen att få stöd i sin internationalisering. Kanske är du en av dem som ska ta steget utanför EU?

Men inte nog med det. Den 21 oktober lockade invigningen av Propell Innovation över 60 personer till de nya lokalerna på Käppuddsgatan. Propell är ett innovationscenter som samlar många innovationsaktörer, bland annat Fiber Optic Valley. Här kan idébärare mötas för att slå sina kloka huvuden ihop och hitta nya innovativa lösningar som tar världen med storm. Oavsett vilken bransch det handlar om. En liten plats för stora idéer helt enkelt.

Den uppmärksamme ser att förutom nya lokaler har vi bytt webbplats också, som vi hoppas blir lättare att hitta i. Surfa gärna runt och tyck till!

Vi fortsätter på festtema och flaggar för flyttglögg den 9 december på Fiber Optic Valley. Om inte förr så välkommen förbi på käppuddsgatan 1!