Meny

Fem snabba frågor till Erik De Pablo

Träffa Erik De Pablos som är ny vd hos Iftac sedan april 2018. Han berättar om sin nya befattning hos utbildningsbolaget, deras kommande möjligheter med utökat kursutbud och satsningen i Norge.

Vem är Erik De Pablos och vad driver dig framåt?
Jag är född och uppvuxen i Hudiksvall och har min bakgrund inom telekom från drygt 20 år på Ericsson samt en kortare erfarenhet från att driva installationsbolag inom villafiber.

Du blev nyligen vd på Iftac, vilken av dina kvaliteter som ledare tror du var avgörande för att just du fick jobbet?
Min breda erfarenhet från ledande befattningar inom branschen som innefattar tillverkning och försäljning av produkter samt entreprenadverksamhet  inom FTTH.

Vad blir din viktigaste uppgift på Iftac?
Att ta till vara den fantastiska erfarenhet och kompetens vi har inom utbildning i bredbandsteknik och IT för att utveckla vårt erbjudande av marknadsanpassade utbildningar i Sverige och utomlands.

Hur ser framtidsplanerna ut för Iftac?
För vår hemmamarknad Sverige jobbar vi för att utveckla vårt nuvarande kursutbud samtidigt som vi söker nya utbildningsområden. Vi har i år etablerat oss i Norge och kommer tillsammans med våra systerbolag inom Hexatronic jobba vidare för ytterligare etablering av utbildningsverksamhet mot FTTH utanför Sverige. Sverige är ett föregångsland inom FTTH där vi, så som många andra i Sverige, har värdefull kunskap för nya marknader där nu fiberutbyggnaden tar fart.

Vad gör du när du inte arbetar?
Fiske är min passion och jag tar varje tillfälle att åka iväg på fiske året runt. Oftast går turerna till våra fina vatten i Hälsingland men fisket har även tagit mig iväg på mer långväga äventyr till Kolahalvön, Nya Zeeland och Uganda.

 

Fler Nyheter