Meny

Fem snabba frågor till Per-Erik Eriksson

Träffa Per-Erik Eriksson, en av delägarna till medlemsföretaget KonfigDesign som under året deltagit i Kickstart GO Sydöstra Norrland vilket drivs av Fiber Optic Valley tillsammans med RISE Acreo och FindIT. Han berättar om företagets framtidsutsikter och om sina intressen vid sidan av jobbet.

Vem är Per-Erik Eriksson?
Jag är 43 år, bor i Hudiksvall tillsammans med sambo och 2 barn. Numera egenföretagare på heltid. Jag växte upp i Bobygden utanför Delsbo, bodde granne med Andreas som jag nu driver KonfigDesign tillsammans med. Vi har följts åt hela livet kan man säga.

Vilka är dina drivkrafter?
Jag gillar förändringsarbete. För min del har jag främst jobbat med förändringsarbete inom IT, kartläggning av och förbättring av arbetsrutiner och affärsprocesser till exempel. Den enorma utvecklingen när det gäller användandet av webben som skett de senaste 15 åren har varit rolig att få vara med på.

Även själva företagandet driver mig. Jag är glad för att jag numera kan försörja mig på något som jag är bra på och dessutom hjälpa till att försörja andra. Jag driver också ett fastighetsbolag tillsammans med några kompisar men det är på fritiden.

Vad är din viktigaste uppgift på KonfigDesign?
Det bästa med att jobba i ett litet företag är att man kan ha så många olika viktiga uppgifter. Jag jobbar med fakturering, bokföring, löner, jag är säljare, jag har hand om kundprojekt, jag programmerar, jag tar supportsamtal och mycket mer.

Hur ser framtidsplanerna ut för KonfigDesign?
Just nu är vi lite trångbodda och håller på att flytta verksamheten till större lokaler i Hudiksvalls gamla elverk (ovanpå Kioskpiraten). Om allt går som det ska flyttar vi in där kring årsskiftet. Vår förhoppning är att kunna växa genom att etablera oss mer i närområdet. Vi har idag de flesta av våra kunder i andra delar av Sverige, men det finns många företag häromkring som vi tror att vi kan hjälpa i sin digitaliseringsresa.

Vad gör du när du inte arbetar?
Mestadels umgås jag med min familj. Jag försöker också hinna med att idrotta, löpning är min favorit. Jag är fotbollstränare för Forsa IF P12 där min äldsta son spelar. Sen gillar jag musik, har nördat in lite på folkmusik och spelar själv fiol.

Fler Nyheter