Meny

Fem snabba frågor till vår kommunikatör Andreas Eriksson som vikarierar när Sofia Pettersson är föräldraledig

Vem är du?
Jag kommer ursprungligen från Leksand i Dalarna men flyttade till Sundsvall under 2014 för att studera. Jag bor kvar i Sundsvall tillsammans med min flickvän Emily och vår hund Gizmo.

Jag tog ut min kandidatexamen under förra sommaren från Mittuniversitetet i Sundsvall där jag studerade informations- och PR-programmet. Under min utbildning fick jag värdefulla kunskaper inom muntlig, visuell och skriftlig kommunikation. Jag älskade verkligen utbildningen och trivdes så bra att bo i Sundsvall under studietiden att det inte var någon tveksamhet från min sida att bo kvar även efter studierna.

Vilka är dina drivkrafter?
Jag trivs allra bäst när jag får jobba med motiverade och engagerade personer vilket jag får göra hos Fiber Optic Valley och Propell. Sedan är en stor drivkraft för mig att ständigt vilja utvecklas i yrkesrollen och personligen. Tydliga målsättningar och ambitioner att sträva efter motiverar mig enormt mycket.

Hur ser dina arbetsuppgifter ut?
Jag sköter den generella kommunikationen för både Fiber Optic Valley och Propell Innovation såväl externt som internt och gör även mer projektspecifika kommunikationsinsatser som till exempel för Kickstart GO.

Vad skulle du säga är viktigt att tänka på i din roll som kommunikatör?
Det är viktigt i den här yrkesrollen att bilda sig en tydlig uppfattning om vilka målgrupper verksamheten har, att förstå sin målgrupp tror jag är det viktigaste, (och svåraste) för lyckad kommunikation.

Jag brukar alltid tänka på Lasswells modell vid produktion av kommunikation som innebär att utgå ifrån fem olika steg i form av: avsändare, meddelande, kommunikationskanal, mottagare och effekt. Varje steg i denna modell är viktiga beståndsdelar i all kommunikation som organisationer producerar.

Hur kan en ledig dag se ut för dig?
En ledig dag spenderar jag gärna med Emily och Gizmo där det kan bli allt ifrån att promenera runt i Sundsvall eller hitta på något annat roligt. Jag har ett stort intresse för fotboll vilket gör att en del av min lediga tid spenderar jag med att spela eller kolla på fotboll. Under min utbildning på Universitetet i Sundsvall fick jag upp ögonen för filmning samt fotografering och jag har sedan dess fått ett stort intresse att lära mig och utvecklas inom det området.

Fler Nyheter