Meny

Fem snabba frågor till Ylvali Gerling, MYoroface

Vem är Ylvali Gerling?
Jag är VD för medtech bolaget MYoroface AB i Hudiksvall som erbjuder IQoro. En neuromuskulär behandling för de som lider av diafragmabråck med symptom som t ex halsbränna, sura uppstötningar/reflux, snarkning, sömnapné eller dysfagi. Jag är även mamma till tre underbara, kreativa söner som utmanar och förgyller livet.

Vilka är dina drivkrafter?
Jag drivs av att ha förmånen att få jobba med en produkt som hjälper människor att återfå sin livskvalité. Men jag drivs också av att ha roligt på jobbet och att jobba med något nytt, att få bryta våra egna vägar. Det kan så klart vara jobbigt ibland med, men jag tycker att själva resan är det som är intressant.

Ni vann vår innovationstävling Boost Innovation år 2017, hur har det gått för er efter tävlingen?
Det har hänt väldigt mycket! Vi kommer för andra året i rad att dubbla vår omsättning och det ser väldigt ljust ut fortsatt framåt. För att kunna fortsätta vår tillväxt har vi under hösten anställt totalt fyra personer och ökat till sex heltidsanställda. Detta har varit en flaskhals för oss att fullt ut kunna driva utvecklingen efter Boost Innovation i den takt vi hade velat. Men vi har kunnat samla mycket data som förhoppningsvis ska säkra en än bättre slutprodukt lite längre fram.

Hur ser framtidsplanerna ut för MYoroface?
Vi har en aggressiv tillväxtplan och ser väldigt positivt på marknadsmöjligheterna. Vi rör oss inom en väldigt trög bransch, men har genom att gå våra egna vägar hittat en del genvägar. Vi planerar att fortsätta vår tillväxt och därmed öka antalet anställda ytterligare. Med nya lokaler som tillåter oss att växa kan vi koncentrera oss på affärerna.

Vad gör du när du inte arbetar?
Arbetet flyter väldigt mycket ut i övrig tid. Men tid med familjen och mina barn är helig. För att orka med det höga tempot samtidigt som jag är småbarnsförälder så försöker jag se till att träna minst tre gånger i veckan och att ha social tid med vänner som ger mig energi. Jag önskar att jag hade tid för att läsa alla böcker jag vill läsa samt måla och teckna. Vår till höst hämtar jag energi genom att fixa i trädgården.

Fler Nyheter