Meny

Fibermässa, fördomar och förväntningar…

Året drog i gång med en rivstart som det brukar göra varje år när vi representerar Sverige under världens största fiber- och optikmässa Photonics West i San Francisco i februari.

jonasDen 16 – 18 februari var det sjunde året som vi hade förmånen att tillsammans med några medlemmar fylla bagaget med inspiration, knyta nya kontakter och landa hemma med en mängd idéer om hur vi kan skaffa ett försprång mot konkurrenterna! Denna gång med LC Tec , Acreo Swedish ICT, Optoskand och Nyfors Teknologi AB samt för första gången även SenseAir.

Rivstart blev det även tack vare våra två nya, stora EU-finansierade projekt som vi driver i samverkan med klusterkompisar i Norge, Estland och Lettland samt Mittuniversitetet, Peak Innovation och Åkroken Science Park. EUs regionala fond gör möjligt för oss att gemensamt ägna oss åt matchmaking och rådgivning till IT-företag som vill hitta vägar in på nya internationella marknader.

Vi möter våren fulla av förväntan. Innovationstävlingen Boost Innovation, inspiration och aha-upplevelser på Innovation Day samt nya spännande samarbetsprojekt mellan akademi och företag där vi tillsammans kläcker idéer som annars aldrig hade kläckts. Tillsammans planerar vi en forskarskola, ta chansen och få tillgång till en doktorand inom elektriska mätsystem!

Från fördomar till framtid
Förväntansfulla är vi även på satsningen ”Öppna Upp Propell Innovation”. Ledarutveckling för företags- och innovationsrådgivare där vi ifrågasätter normer som begränsar oss. Vi antar utmaningen ihop med Acreo Swedish ICT, Hudiksvalls kommun, Hudiksvalls Hydraulikkluster, Region Gävleborg, Nyföretagarcentrum, Företagarna och Näringslivsbolaget för att hitta verktyg som synliggör de fördomar som vi vet kan stå i vägen för nya idéer och företag.

Du har väl bokat in Innovation Day i Hudiksvall den 20 april? I år handlar det om allt från hur våra fördomar ibland står i vägen för nya möjligheter till hur den digitala evolutionen spränger gränser. Och om framtiden som redan är här – vi ses då!

Jonas Dahlström, vd