Meny

Hallå där, Mattias Öhr!

Mattias Öhr är ny projektledare hos oss på Fiber Optic Valley.

Vem är du? 
Jag kommer ursprungligen från Eskilstuna men har de senaste sex åren bott och verkat i Stockholm. Jag flyttade till Hudik i våras tillsammans med min sambo (som ursprungligen är från Hudik) och våra två små grabbar. Vi trivs jättebra!

Vad är dina drivkrafter?
Att driva och utveckla processer. Att underlätta för innovatörer, entreprenörer och företagare att utveckla sina idéer.

Var har du tidigare arbetat och varför valde du att börja arbeta på Fiber Optic Valley?
Jag har arbetet avdelningen för tillväxt på Länsstyrelsen i Stockholm där jag framförallt jobbade med innovationsfrågor samt näringslivsutveckling, främst kopplade till Stockholmsregionens innovationsstrategi. Arbetet handlade i stort om att utveckla och stötta samverkan inom det företagsfrämjande- och innovationssystemet.

Steget till den verksamhet som Fiber Optic Valley bedriver känns för min del perfekt, såväl utifrån min kompetens som för min egen utveckling. Här får jag möjlighet att kombinera mina kunskapsområden samtidigt som jag hoppas få möjlighet att jobba närmre företag än jag har gjort tidigare.

Vilka blir dina arbetsuppgifter hos Fiber Optic Valley?
Det vet jag inte helt ännu, men min ambition är att bidra med min kompetens utifrån ett triple helix perspektiv och kanske framförallt inom det offentliga systemet.

Hur ser en bra ledig dag ut för dig?
Sovmorgon (vilket troligen innebär väckning efter 06:30)! Jag blir serverad frukost bestående av amerikanska pannkakor. Jag tar mig ut på en löptur i skogen för att sedan spendera eftermiddagen lekandes med barn. Till kvällen ägnar jag ett par timmar till att laga mat. Disken diskar sig själv medan kvällen avslutas med en film.

Bonusfråga: Har du någon oanad talang?
Jag är absolut ingen konstnär, men jag är väldigt duktig på att rita flodhästar!

 

Fler Nyheter