Meny

Hej där, Thomas Johnson!

Thomas Johnson är ny projektledare hos oss på Fiber Optic Valley.

Vem är du?
– Jag är en sån där hemvändare. Född och uppväxt i Hudiksvall men på rymmen till Stockholm och utomlands i många år. Nu bor jag med sambo och två döttrar i ett litet rött hus på gatan där jag växte upp. Det är märkligt hur det kan bli om man låter magkänslan bestämma. Trodde inte att jag nånsin skulle lämna storstan, än mindre köpa villa på Håstaby, men nu känns det jättebra.

Var har du tidigare arbetat och varför valde du att börja arbeta på Fiber Optic Valley?
– Jag är i grunden journalist och har jobbat på SVT, Sveriges Radio, TT, Computer Sweden, och på tidningar i Hälsingland. Sedan jag flyttade hem så har jag jobbat med arbetsgivarkontakter och digitaliseringsprojekt på Arbetsförmedlingen här i Hudiksvall. Jag kände till Fiber Optic Valleys uppdrag och några som jobbar här, så när jobbet dök upp blev jag självklart intresserad. Jag går igång på utmaningen att verka i ett kluster och vara länken mellan näringsliv, akademi och offentlig sektor.

Vad är dina drivkrafter?
– Som reporter bevakade jag små och stora händelser runt om i bygden och berättade om det i tidningen, vilket förhoppningsvis bidrog till både gemenskap och demokrati på ett hörn. Det gav mig samtidigt förmånen att få träffa många inspirerande och fascinerande människor häromkring. Som arbetsförmedlare hjälpte jag arbetssökande och arbetsgivare att hitta varandra. Den röda tråden är känslan för Hudiksvall och Hälsingland. Jag vill jobba för att mina barn ska kunna välja att arbeta och bo här i framtiden, och det gör jag nu.

Hur kommer dina arbetsuppgifter att se ut hos Fiber Optic Valley?
 Jag kommer att jobba i projekt som på olika sätt ska stötta våra små och medelstora företag i regionen att växa. Just nu sätter jag mig in i systemet av aktörer och organisationer som vi ska samverka med.

Hur ser en perfekt ledig dag ut för dig?
– Den börjar i kökssoffan med en kopp svart kaffe, radio och en sprakande brasa. Sen tar hela familjen på sig stövlarna och går ut i skogen och grillar korv. Om jag får runda av dagen med att bara sitta och läsa en stund i skymningen, då är det en perfekt ledig dag.

Bonusfråga! – Berätta något som vi inte hade en aning om!
– Om jag inte behövde arbeta för att försörja mig så skulle jag ha min egen detektivbyrå. Jag är lite besatt av att följa spår och kartlägga människorna i min släkt, levande och döda. När jag får gräva i arkiv och lösa mysterier så glömmer jag bort tid och rum. I fjol sommar åkte jag 700 mil för att se en gravsten. Det var en släkting som drog från Hudik till Amerika i början av förra seklet och aldrig kom hem. Det är mer än en hobby. Det är en livsuppgift.

Fler Nyheter