Meny

Så skapar vi förutsättningar för innovation

DSC_4570Innovation är en term som brukats och missbrukats flitigt de senaste åren. Om man Googlar på definitionen får man över 200 miljoner svar. I den snabba takt som världen förändras idag är innovation något som alla organisationer behöver jobba aktivt med. Men hur gör man och var börjar man?

Innovation i organisationen
Innovation Day 2017 möter vi Sofie Lindblom som presenterar hur man skapar förutsättningarna för innovation i sin organisation genom företagskultur, strategiska modeller och processer. Målet är att innovation ska vara något som känns kul och spännande, inte ångestladdat och förvirrande.

Om Sofie Lindblom
Sofie Lindblom är innovationsexpert, mångfaldschampion, internationell talare och bloggare. Hon har en Master i Medieteknik från Linköpings Universitet. Sofie är vd och medgrundare till den globala innovationsplattformen ideation360. Hon var tidigare Global Innovationschef för Spotify. Hennes passion för startupvärlden, innovation och mångfald har lett henne till styrelsepositioner i Business Sweden, Silicon Vikings och Womengineer.

2014 fick hon priset ”Årets IT-tjej” av Microsoft för sitt arbete att bryta ner stereotyper och inspirera fler tjejer att våga testa en teknisk utbildning. Samma år grundade hon sitt eget bolag Sofster för sidoprojekt och konsultuppdrag. 2015 höll hon två TEDx föredrag: ”IT girls are the new it girls” om mångfald i teknikbranschen samt ”All that glitters is not gold” om att våga gå sin egen väg. 2016 blev hon utsedd till en av Sveriges 100 mäktigaste kvinnor, en av 101 supertalanger samt årets digitala influencer.

Kodak-moment har idag blivit uttrycket synonymt med det gigantiska misstag ett av världens största företag begick när de stannade kvar i det gamla analoga styrelserummet och lät den digitala transformationen flyga förbi utanför fönstret.

För vem?
Innovation Day är dagen för dig som vill bli inspirerad och passar organisationer, företag och den enskilde individen. Målsättningen är att sätta fart på kreativiteten och väcka tankar kring vår framtid. Dagen är kostnadsfri.

Program och anmälan

VAR: Aktivitetsfabriken, (fd Hiab) Hudiksvall
NÄR: onsdagen den 26 april

11:30 – 13:00 – Lunch
13:00 – 17:00 – Seminarium

Anmäl dig här (alt skicka e-post till info@fiberopticvalley.com)
Ange gärna yrkestitel, företag, mobilnr, Lunch Ja/Nej i din anmälan.
Om du önskar äta lunch, glöm inte att ange eventuell specialkost.

För mer information kontakta susanne.nylen@fiberopticvalley.com

Läs mer om Innovation Day 2017 och de andra talarna

Fler Nyheter