fbpx
Meny

Industriföretag i Ovanåker tar kliv inom digitalisering

Åtta industriföretag från Ovanåkers kommun har under mars och april deltagit i den nationella satsningen Kickstart Digitalisering. Under tre träffar har de fått ökad kunskap och insikter om digitaliseringens möjligheter, något som nu kommer leda dem mot ökad konkurrenskraft.

Alla små och medelstora industriföretag i Ovanåkers kommun blev inbjudana att ta del av inspiration och workshopstillfällerna som ägde rum i mars och april. Totalt var de åtta företag med två personer ifrån varje företag som deltog. Ola Wallberg från Fiber Optic Valley/RISE ledde de tre tillfällerna och tillsammans med näringslivskontoret i Ovanåker har man uppmuntrat företagarna att tänka steget längre.

Det hela handlar om att avdramatisera för företagen att digitalisering inte bara handlar om att de helt plötsligt måste ställa om och göra en helt ny affärsmodell. Utan det handlar om att de ska sänka ribban och göra saker ifrån behov som man ser i sin egna verksamhet. Tänk behov före teknik är något som jag brukar upprepa under dessa tillfällen, säger Ola Wallberg, affärsutvecklare Fiber Optic Valley/RISE.

De deltagande företagen presenterade under den sista träffen konkreta digitaliseringsmöjligheter som de har och kan tänka sig att jobba vidare med framöver.

Jag tycker att de företag som varit med under denna omgång har några riktigt bra case som de borde göra något av. Det är nu som de ska ta chansen att jobba vidare med sina idéer, nu när de fått ökad förståelse kring digitalisering och att de kan leda dem mot ökad lönsamhet, säger Ola Wallberg, affärsutvecklare Fiber Optic Valley/RISE.

Här kan du läsa om Alfta pall som var ett av företagen som deltog.
Vill du också delta under en Kickstart Digitalisering? Läs mer på kickstartdigi.se

Fler Nyheter