Meny

Innan du kopplar ner och kopplar av

Sommarsemester hägrar snart för många och det är dags att koppla av – och koppla ner. Kopplat upp på olika sätt är det däremot flera företag som gjort under våren. Inom vår satsning Kickstart Digitalisering handlar det om att hitta nya sätt att ta fram och marknadsföra produkter och tjänster för att bli mer konkurrenskraftiga på en global marknad.

Kanske behöver du råd och stöd inför nya digitala satsningar?
I höst planerar vi nya workshops inom Kickstart Digitalisering i Hudiksvall med omnejd samt i Ljusdal, Järvsö och Färila. Dessutom har vi tillsammans med FindIT i Sandviken projektet Kickstart Go som ingår i digitaliseringslyftet. Ta chansen och anmäl ert industriföretag till 65 timmar digitaliseringscoachning och få experthjälp för att inleda – samt fortsätta – er digitaliseringsresa.

Forskare tog sig an företagsutmaningar i Hudik
Att börja digitalisera sin verksamhet är ett exempel på utmaning som många företag står inför. Och utmaningar stod även i fokus den 5 juni när Mittuniversitetets Business and Innovation Day gick av stapeln för femte gången. Denna gång tog sig forskare an företagsutmaningar hos oss i Hudik på Käppuddsgatan 1. Läs mer på www.businessinnovationday.se

Missa inte Science and Innovation Day 16 oktober 
Apropå forskning, vill du få koll på det senaste inom forskningen ska du boka in årets upplaga av Science & Innovation Day som arrangeras den 16 oktober på Quality Hotel i Sundsvall med årets tema ”Transform your business for future challenges.” Programmet hittar du snart på Science and Innovation Day och det arrangerar vi i samverkan med MittuniversitetetÅkroken Science Park BizMaker och Processum.

Dags att byta jobb och liv?
Som du märker händer det många spännande saker i och omkring Hudiksvall. Kanske dags att flytta till något nytt? Anmäl dig till Rekryteringståget från Stockholm till Hudiksvall den 16 september, ta chansen att träffa spännande arbetsgivare som söker kompetens och samtidigt uppleva vad staden vid havet har att erbjuda. Läs mer på www.rekryteringstaget.se.

I samband med Rekryteringståget arrangerar vi i samarbete med Propell och Clockwork och Hudiksvalls Näringslivsbolag en lunchföreläsning med Rättviseförmedlingen på temat ”Rekrytera med större bredd” den 6 september som synliggör fallgroparna som sätter stopp för mångfald. Kom och lyssna, mingla och få med dig en konkret checklista för kompetensbaserad rekrytering.

Näringslivet i Gävleborg öppnar upp för lika villkor
Och mångfald stod även i fokus den 24 maj när närmare 60 chefer och företagsrådgivare hade avslutning i Gävle för ledarskapsprogrammet Öppna Upp – företagsfrämjande på lika villkor, men deltagarna konstaterade att det är nu det börjar. Det krävs en stor portion vilja, mod och tålamod för att börja jobba på nya sätt för att nå alla slags företagare och ta tillvara allas idéer.

Och apropå innovationer och nya idéer … Innan vi kopplar ner och kopplar av helt i hängmattan bjuder vi dig på lunchmingel med sommarkänsla den 19 juni tillsammans med Propell och Hudiksvalls Näringslivsbolag i våra lokaler på Käppuddsgatan 1 i Hudiksvall. Det går fortfarande bra att anmäla sig här!

Ett nytt möte kan ge en helt ny idé, vi ses då!
Glad sommar!

Torbjörn Jonsson