Meny

Innovativa ljus i höstmörkret

Efter en för Sverige onormalt varm sommar kom hösten med turbulenta vindar, i alla fall om man ser till den oklara valutgången helgen som gick. Desto tydligare är vårt uppdrag när det gäller att tänka nytt för att bidra till en inkluderande och miljömässigt hållbar framtid. Den delen i vårt uppdrag har aldrig varit viktigare.

Under 2018 – 2019 kommer vi bland annat att genomföra kompetenshöjande insatser för våra medlemsföretag inom både social och miljömässig hållbarhet. Den 6 september gick startskottet med lunchföreläsningen Rekrytera med bredd som vi arrangerade tillsammans med Propell Innovation, Näringslivsbolaget och Clockwork för närmare 60 chefer och ledare. Vilka fallgropar finns det och varför är bredd av erfarenheter och perspektiv så viktigt för organisationer idag och i framtiden?

Digitalisera – vinna eller försvinna?
Jo, bland annat för att vi lever i en global värld där vi behöver allas idéer och kompetenser för att utvecklas och vara konkurrenskraftiga. Det gäller oavsett bransch. Och inom vårt fokus på digitalisering arrangerar vi KickStart Digitalisering för att inspirera företag att ta nästa steg i utvecklingen. Intresserad? Håll utkik efter lediga platser! I november kör vi workshops i Ljusdal och Hudiksvall.

Missa inte Science and Innovation Day 16 oktober 
Inom samhällsutmaningar som digitalisering och hållbar utveckling har vi stor hjälp av forskningen när vi ska välja väg. Vill du få koll på det senaste inom forskningen? Boka in årets upplaga av Science & Innovation Day som arrangeras den 16 oktober på Quality Hotel i Sundsvall med årets tema ”Transform your business for future challenges.” Programmet hittar du på Science and Innovation Day som vi arrangerar i samverkan med MittuniversitetetÅkroken Science Park BizMaker och Processum.

Söker du kompetens?
Apropå samhällsutmaningar och att tänka nytt – du har väl inte missat Rekryteringståget som går från Stockholm till Hudiksvall söndag den 16 september lastat med potentiella Hälsingebor?

Besök rekryteringsmässan på Aktivitetsfabriken i Hudiksvall! Mingla med företag, studenter och yrkesmänniskor inom en bredd av branscher. Tillsammans med Propell Innovation och Acreo Fiberlab är vi där som en del av forskningsinstitutet RISE och en av alla sponsorer som söker kompetens.

Kom till vår monter om du är nyfiken på RISE och Fiber Optic Valley och hur vi jobbar för en inkluderande och hållbar utveckling. Vi ses där!

Läs mer på www.rekryteringstaget.se.