Meny

Japanskt företag köper upp Senseair i Delsbo

Senseair meddelar att den japanska tillverkaren av osynlig optik (ex IR och UV) Asahi Kasei Microdevices (AKM) köper upp Senseair AB, delsboföretaget som är en svensk leverantör av luft- och gasavkännande teknik.

Tidigare samarbeten leder till uppköp
De båda företagen har sedan 2016 haft ett nära samarbete med att utveckla nya CO2-sensorer genom att kombinera Senseairs tekniker för gasensorer med AKMs små, högkvalitativa IR-ljusemitterande element och detektorer. Ett resultat av denna gemensamma utvecklingsinsats är en nästa generations sensor med ultralåg strömförbrukning som Senseair snart kommer att lansera. Samarbetet visade sig vara så bra att det japanska företaget köper upp Senseair.

Syftet med uppköpet
AKM förväntar sig att förvärvet kommer att möjliggöra en expansion av affärsverksamheten på marknaden för luft-, gas- och alkoholsensorer, där man spår snabb tillväxt. Förvärvet gör det även möjligt för de två företagen att mer djupt integrera sina tekniska kunskaper och marknadsnät med varandra. Senseair skriver på sin LinkedIn att AKMs avsikt är att investera i utvecklingen av produkter, tjänster och produktion av sensorer i Sverige. Företaget kommer fortsätta att drivas under varumärket Senseair och med samma ledning.

Läs mer om köpet här.

 

Fler Nyheter