Meny

Kickstart Digitalisering knuffade igång företag i Ljusdal och Hudiksvall

Torsdagen den 8 november samlades små- och medelstora företag inom industri och industrinära tjänster för att delta i den nationella satsningen Kickstart Digitalisering i Hudiksvall. I Ljusdal var det första tillfället den 7 november. Totalt deltar 14 företag i Hudiksvall och Ljusdal. Genom en stor dos inspiration och konkreta övningar fick företagen en knuff för att få fart på de små digitaliseringsaktiviteterna i sina verksamheter. Under fredagen den 9 november arrangerades även Kickstart Digitalisering med alla chefer hos Hudiksvalls kommun.

Oavsett verksamhet finns det alltid konkurrensfördelar att hitta med hjälp av digitalisering. Några av företagen som deltog under torsdagen var Zavatec, Ryon Märk, Swerink Försäljning AB och Ålunds Cementvarufabrik AB.

Kickstart Digitalisering handlar om att ge insikt och inspiration för att ta vara på de möjligheter som digitaliseringen innebär. Initiativet i Ljusdal och Hudiksvall består av ett par kostnadsfria träffar där små och medelstora industriföretag får möjlighet att samverka och få stöd med sin digitalisering. Detta var det första tillfället för industriföretagen i Hudiksvall och Ljusdal.

Läs mer om dagen med alla chefer hos Hudiksvalls kommun här.

Vill ditt företag också delta i Kickstartsatsningen eller kanske arrangera en Kickstartsomgång på din ort?  Läs mer och anmäl intresse på http://www.kickstartdigi.se/

 Om Kickstart Digitalisering
Grunden till den nationella satsningen Kickstart Digitalisering föddes i och med ett pilotprojekt som Fiber Optic Valley arrangerade tillsammans med Teknikföretagen, IF Metall och RISE (Research Institute of Sweden). Det första Kickstart digitaliseringstillfället arrangerades i Hudiksvall i slutet av oktober 2016 och fortsatte sedan på 9 orter med ett så lyckat resultat att projektet skalades upp och blev den nationella satsning som det är idag. I pilotprojektet var målet att nå 100 industriföretag på 10 orter, medan man nu, i den nationella satsningen siktar på att nå och stötta 1000 industriföretag på 100 orter.

Den stora nationella satsningen Kickstart Digitalisering genomförs av Teknikföretagen, RISE Research Institutes of Sweden, IF Metall,IUC och Swedish Incubators & Science Parks för att stärka digitaliseringen och konkurrenskraften för industriföretag i Sverige. Projektet finansieras av Tillväxtverket.

Läs mer på http://www.kickstartdigi.se/

Fler Nyheter