Meny

Näringslivet i Gävleborg öppnar upp för lika villkor

Hur ser bilden av en riktig företagare ut? Vilka tänker vi på när vi pratar om innovatörer? Vad associerar vi med ordet innovation? Fördomar som begränsar hur vi bemöter företagare och innovatörer får vi nu möjlighet att arbeta vidare med i programmet Öppna Upp – företagsfrämjande på lika villkor. Under 2016 har vi drivit ett pilotprojekt tillsammans med Propell och Hudiksvalls kommun som projektägare och nu sprider vi konceptet vidare i samarbete med Region Gävleborg till fler näringslivsaktörer i Gävleborg under 2017-2018.

Programmet handlar om hur vi skapar företagsfrämjande på lika villkor genom att lära oss om vilka normer vi styrs av omedvetet eller medvetet som begränsar utvecklingen. Vi har helt enkelt inte råd att missa unika företagsidéer och framgångsrika projekt på grund av fördomar. Århundradets innovation kan finnas där vi minst anar det.

En riktig företagare …
Regionens företagsfrämjande är historiskt uppbyggt kring traditionella branscher inom industri och tillverkning. Därför blir företagsfrämjandet starkt präglat av våra invanda föreställningar om hur riktigt företagande och riktiga innovationer ska vara.

I programmet får du kunskap om den senaste forskningen inom jämställdhet och mångfald och hur det hänger ihop med vår syn på företagande och ledarskap. Ett växelspel mellan workshops, coachning och hemuppgifter för kunskapsutveckling.

Vi som deltog under 2016 var Hudiksvalls Näringslivsbolag, Fiber Optic Valley, Acreo Swedish ICT, Propell Innovation Hub, Företagarna Gävleborg , Nyföretagarcentrum och projektet Gävleborgs affärskvinnor, Hudiksvalls Hydraulikkluster, Hudiksvalls kommun och Movexum Företagsinkubator.

Några röster om pilotsatsningen 2016 Öppna Upp Propell Innovation i Hudiksvall
”Trovärdig och kunnig projektledning och föreläsningar på en nivå som går att relatera till vardagsjobbet”

/ Moniqa Klefbom, Hudiksvall kommun

”Bra upplägg med mycket variation i de olika övningarna. Professionellt baserat på forskning och fakta. Stort engagemang!”
/ Martin Askne, Propell Innovation Hub i Hudiksvall   

 

Vill du veta mer
Ann-Sofie Däldehög, projektledare för Öppna Upp. E-post: ann-sofie.daldehog@fiberopticvalley.com

www.oppnaupp.se

Om den tidigare pilotsatsningen kan du läsa här;
www.propellinnovation.se/oppna-upp

 

Fler Nyheter