Meny

Nya klappar, nya kompisar och nya idéer

GodJul_FiberOpticValley

I år är vi många som byter ut julklapparna mot ett generöst bidrag till flyktingar som får tillbringa mörka

december i tältläger eller i brinnande krig. Fiber Optic Valley skänker sitt bidrag till FNs flyktingorgan UNHCR, alla kan vi göra något!

Året som gått domineras av två nya stora EU-finansierade så kallade Interreg-projekt för att utveckla samarbete över nationsgränser. I Estland och Lettland handlar arbetet om att göra det lättare för små och medelstora IT-företag att hitta vägar in på nya marknader utanför EU.

Över den norska gränsen samverkar vi med innovationssystemen Peak Innovation i Åre och Norwegian Centres of Expertise samt Mittuniversitet och Högskolan i Sör-Tröndelag. Vi hjälper svenska sensorföretag att hitta kompisar på andra sidan gränsen för att utveckla forskningen och förbättra sin konkurrenskraft.

Kanske är du den vi söker?

Nya samarbeten och komplexa projekt gör att vi kan välkomna hela 10 nya medlemmar till Fiber Optic Valley. Välkomna säger vi även till våra nya kollegor Sofia Pettersson, kommunikatör, och Anna Gustafsson, projektledare från och med årsskiftet. Sofia delar sin tid mellan oss och Iggesund Paperboard. Anna kommer senast från Hudiksvalls Näringslivsbolag som projektledare för TillHudiksvall.se.

Vi söker dessutom fler medarbetare, kanske är du den vi söker? Du som har ett brett tekniskt kunnande och brinner för att utveckla människor och företag, läs mer i nyhetsbrevet!

Verksamheten har växt på många sätt i år. I oktober när vi flyttade till nya lokaler blev samarbetet med Propell Innovation verkstad på riktigt. Redan nu har vi ett tiotal innovatörer som nyttjar lokaler och coachning på Propell.

Öppnar upp för företagande på lika villkor

Vi som samarbetar inom Propell Innovations verksamhet för att främja företagande vet att vi behöver allas idéer och kompetenser för att bli konkurrenskraftiga även i framtiden. Därför är vi stolta över att Hudiksvalls kommun och Propell Innovation som en av sju utvalda i landet beviljats medel från Tillväxtverket för att satsa på ledarskapsutveckling. Alla som söker stöd i sitt företagande skall mötas på lika villkor, där våra fördomar inte står i vägen för nya idéer och företag. Vilken möjlighet att få börja det nya året med satsningen Öppna upp Propell Innovation!

The best go west…

Nu laddar vi batterierna under jul inför världens största fiber-och optikmässa Photonics West i San Fransisco den 16 – 18 februari. Det finns platser kvar! Ta chansen och presentera ditt företag i vår monter tillsammans med LC Tec , Acreo Swedish ICT, Optoskand och Nyfors Teknologi AB.

God jul och Gott Nytt år!
Jonas Dahlström, vd

Jonas Jul 2015