Meny

Nya leverantörer för avfallshantering och grön teknologi efterfrågas i Mexico

Arbetar du med avfallshantering (Waste Management) eller grön teknologi (Green Tech) och vill öka dina exportintäkter? Då är det skräddarsydda programmet Fast Track Mexico ett program för dig.

RISE/Fiber Optic Valley erbjuder i samarbete med Mellansvenska Handelskammaren och Business Sweden ett program: Fast Track Mexico med två dagars workshop i Gävle 19, 25 januari, och delegationsresa till Mexico 12-15 februari för dig som vill öka dina exportintäkter eller som bara är nyfiken på vad en av världens snabbaste växande marknader har att ge. Läs mer om upplägget på programmet.

Varför ska jag åka till Mexico?
Mexico genererar cirka 42 miljoner ton fast avfall per år och är ett av de länder som genererar mest fast avfall, men högst 2% av det dagliga avfallet behandlas i återvinningsanläggningar. I dag lägger Mexikanska kommuner ca 10% av den årliga budgeten på sop- och avfallshantering samt vattenrening.  De belopp som de 10% motsvarar sträcker sig mellan 7 till 26 miljoner USD/år beroende på kommunensstorlek.

Mexico har förbundit sig att leva upp till det globala klimatavtalet dvs. Parisavtalet, som konsekvens förväntas kommunernas budgetar att öka i omfattning samt att nya leverantörer och ny grön teknologi mycket aktivt eftersöks.

Vill du vara med i Fast Track Mexico?
Ta kontakt med Thomas Åkesson 070-372 4809 eller Christoffer Andresen 070-895 7756

 

Fler Nyheter