Meny

Psidac ökar sin internationella närvaro

Sensorföretaget Psidac fortsätter på det internationella spåret och sökte sig i början av september till nya marknader utanför EU i samband med energimässan Expo 2017 i Kazakstan. Tillsammans med aktörer från EU-projektet ICT Meta Cluster fick Psidac vd, Björn Österlund möjligheten att besöka sjukhus i Astana för att informera om deras system som förhindrar spridning av bakterier och infektioner i smittskyddsrum på sjukhus.

Stor internationell mässa
Psidacs huvudsakliga aktivitet i Kazakstan var att besöka Expo 2017 i Astana, en internationell mässa som i år hade temat framtida energi. Mässan syftar till att skapa en global debatt mellan länder, icke-statliga organisationer, företag och allmänheten om den avgörande frågan. Beräknat antal besökare på mässan mellan den 10 juni till 10 september uppskattas till 2-3 miljoner.

Det är en fantastisk möjlighet att åka till detta land, främst för att se om man kan göra några affärer men även för att träffa rätt typ av människor som kan vara intresserade av våra produkter, Björn Österlund, vd Psidac

Hälsoministern välkomnade till sjukhusbesök
Tack vare initiativ från RISE Acreo och ambassaden i Kazakstan arrangerades under vistelsen ett besök på ett sjukhus specialiserat på infektioner för barn. Både hälsoministern, sjukhuschefen och de högsta cheferna för respektive avdelningar fanns på plats för att ta emot Psidac. Besöket bestod en två timmars rundvandring där man diskuterade möjligheterna med Psidacs sensorprodukter på sjukhus runt om i Kazakstan.

Trots en del språkförbristningar lyckades jag få till bra möten med viktiga aktörer. Vi kommer nu att om allt går enligt plan att leverera ett system för utvärdering och bjuda in nyckelpersoner att besöka några av våra installationer i Holland eller mellanöstern. Tyvärr har vi inte möjlighet att bjuda in dem till Sverige då vi inte har den typen av säkerhetssystemen i våra sjukhus, Björn Österlund, vd Psidac.


Bildkälla

Vi följer med spänning hur resan fortsätter för Björn och hans Psidac i utlandet. Tidigare har Psidac fått hjälp av projektet ICT Meta Cluster för att delta på en stor hälso- och sjukvårdsmässa i Dubai – läs gärna mer om det.

Vill du också göra export utanför EU – läs mer.

Fler Nyheter