Meny

Så utvecklar du dina idéer

Vad behöver du för att komma igång med dina idéer? Vilka verktyg och metoder lämpar sig bäst? Vad behöver man tänka på inför att skapa nya produkter och tjänster? Vår startupcoach Martin Askne hjälper både privatpersoner och företag att utveckla nya idéer och innovativa affärsmodeller.

Innovationscoach, startupcoach, idécoach, idérådgivare, innovationsrådgivare, Lean Startupcoach – ja titlarna är många. Som tidigare parallellentreprenör och medgrundare till 14 innovativa startups har Martin Askne gedigen erfarenhet kring innovations- och utvecklingsfrågor.
– Min största drivkraft är att peppa personer och få dem att våga utveckla sina idéer. Jag pushar på och ser till att den som driver en idé kommer framåt och får olika typer av stöd längs vägen.

Propell stöttar människor med idéer
Under 2015 var Martin med och öppnade upp dörrarna till innovationsmiljön Propell Innovation Hub i Hudiksvall. Sedan dess har han jobbat för att vidareutveckla verksamheten.
– Propell har till uppgift att stötta människor och företag som har kreativa idéer och hjälpa dem att komma framåt genom beprövade innovationsmetoder. Ett av våra mål är att förse vår regionala inkubator Movexum med inkubationsklara innovationer. En annan uppgift vi har är att accelerera innovation och agera mötesplats mellan små- och medelstora företag och startups.

MARTINS BÄSTA TIPS FÖR ATT KOMMA IGÅNG

  1. Gör en omvärldsbevakning – googla på din idé. Finns den redan?
  2. Dela med dig. Skapa ett bra team kring din idé så att du har någon att bolla alla dina frågor med och fördela olika arbetsuppgifter. Det kommer inte att hända något med din idé om du inte verifierar den och börjar jobba med den.
  3. Prata med tilltänkta kunder. Samla på dig så mycket information som möjligt om dem och identifiera behov och önskemål. Du kan få många svar på vägen bara av att prata med kunden. Kanske inser du att din idé inte är bra nog, att något behöver ändras – eller att du är på helt rätt väg.

Fler Nyheter