Meny

Större än någonsin – SPIE Photonics West 2017

Under början av februari befann sig Fiber Optic Valley tillsammans med SenseAir, Nyfors Teknologi AB, LC-Tec Displays AB och RISE Acreo på plats på världens största mässa inom optik, fotonik och laser i USA. En mässa som i år slog alla rekord med 1380 utställare och över 23.000 besökare.

– Vi öppnar upp för nya marknader och nya leverantörskontakter genom att göra det möjligt för våra medlemsföretag att delta vid Photonics West. Att finnas med i detta sammanhang ger dem ett stort försprång, säger Torbjörn Jonsson, VD Fiber Optic Valley.

IMG_72611 IMG_72191 IMG_72771

I samverkan med SenseAir, Nyfors Teknologi AB, LC Tec och RISE Acreo representerade vi Sverige och fyllde under fem dagar bagaget med inspiration, kontakter och kunskap. Nytt för i år var att Fiber Optic Valley arrangerade ett drop-in mingel i montern för att locka till sig ännu fler besökare, något som både uppskattades av besökare och utställare.

”För mig som primärt är mässbesökare är det en fantastisk tillgång att ha en hemmahamn med plats för möten i en välarrangerad svensk monter.” – Henrik Rödjegård, doktor i elektronik med inriktning mot sensorer, SenseAir AB. Läs mer om vad Henrik tyckte om att delta på Photonics West

Under mässan anordnas ett flertal nätverksaktiviteter och branschprogram, för att förmedla det senaste informationen från marknaden. Däribland fanns Enkeleda Balliu (se bild nedan) som presenterade starka forskningsresultat från Mittuniversitetet.

Intresserad av att ställa ut i vår monter 2018?
Mellan den 27 jan – 1 feb går SPIE Photonics West 2018 av stapeln. På samma plats som i år, San Francisco, Moscone Center. Intresserad? Vänligen kontakta Susanne Nylen för mer information.

Om SPIE
SPIE, internationella samfundet för optik och fotonik, är en pedagogisk icke-vinstdrivande organisation som grundades 1955 för att främja ljusbaserad vetenskap, teknik och teknik. Samfundet har ungefär 260 anhängare från 166 länder och erbjuder konferenser, publicitet, förfaranden, fortbildning, böcker/tidskrifter mm. År 2016 delade SPIE ut 4.000.000 dollar i stöd för utbildning och uppsökande verksamhet. www.spie.org

enkeleda_Balliu  IMG_73201

IMG_73451 IMG_73271  IMG_73121

Fler Nyheter