Meny

Sverigeunikt traineeprogram

cluster360HHK, Hudiksvalls Hydraulikkluster, har tagit ett nytt historiskt steg. De 17 medlemmarna har skapat Cluster 360°, ett traineeprogram där kandidater får chansen att arbeta i flera olika företag inom HHK.

Traditionella traineeprogram brukar vara uppbyggda kring ett enda företag. HHK Cluster 360° erbjuder istället möjligheten för aspiranter att spendera sin tid på flera bolag inom HHK. Tillsammans har vi 1 500 anställda och vi omsätter runt 14 miljarder Euro. Produktutveckling är kärnan i våra medlemmars framgång och det finns mer än 12 000 m2 labbyta inom HHK. Utvecklingskraften inom HHK ger stora möjligheter för en trainee-aspirant.  Dessutom får trainee-aspiranter chansen att kunna arbeta i stora, globala organisationer såväl som mindre medlemsföretag.

– Cluster 360° är en jätteintressant utmaning, utan egentliga begränsningar. Det här kan bli hur bra som helst!, säger Daniel Kron – HHK:s första trainee.

Daniel Kron, som är nyutbildad civilingenjör från Luleå Tekniska Universitet, kommer att arbeta tillsammans med HHK-medlemmarna Voith Turbo Safeset och Hiab. Han kommer dessutom att hjälpa till att skapa trainee-programmet tillsammans med HHK.

– Det första året handlar om att bygga upp ett bra program som kommer att locka fler nyutbildade till Hudiksvall. Daniel är perfekt för uppgiften, säger klusterledaren Paul Bogatir.

HHK siktar på att 50 procent av alla framtida traineeplatser ska fyllas av tjejer. Det är strategiskt viktigt för HHK att arbeta med ett jämställdhetsperspektiv.

– Goda, framgångsrika idéer frodas där olika människor, personligheter och kompetenser möts. Det vill vi uppnå med Cluster 360°, fortsätter Paul Bogatir.

HHK publicerar löpande information om programmet på:

http://www.hudiksvallshydraulikkluster.se/hhk-c360.html
Det går även att följa Daniel på instagramkontot: cluster360

Fler Nyheter