Meny

Vi satsar på digitalisering och startups

Den 8e maj gästades Fiber Optic Valley, Propell Innovation och RISE i Hudiksvall av ett fyrtiotal beslutsfattare och intresserade som önskade få veta mer om våra verksamheter.

Bland besökarna fanns regionfullmäktiges ledamöter och tjänstemän som fick höra den engagerade entreprenören Petter Andersson, bredbandsexperten Crister Mattsson och programchefen för Framtidsbygget Magnus Busk.

Petter Andersson inledde dagen där han berättade om sin händelserika resa; från att ha haft många idéer och hängt på Propell Innovation till att misslyckas och komma vidare. För att i dagsläget få arbeta för ett innovativt företag 2p1.

– Jag har hela tiden många saker på gång och är uppvuxen med entreprenörskap. Och mitt bästa tips som jag vill dela med mig av här idag är att, sitt inte på kammaren och fundera på din idé, börja med att prata med kunden och förändra din idé längs vägen.

Från idéer och innovation tog en erfaren bredbandsexpert vid. Crister Mattsson påpekade vikten av att alla bör få tillgång till bra digital infrastruktur var man än befinner sig i världen och presenterade delar ur sin nyutgivna bok, Vision och vetande – om det digitala samhället.

– Vi är dåliga på att tala om varför man ska investera i digital infrastruktur och förklara nyttan med dessa investeringar. När man vill lägga pengar på denna typ av insatser som bredband och fiber måste man ha bra argument. Jag har gjort flera studier, så jag har alla siffror och viktiga argument på hur bra uppkoppling påverkar människan och samhället.

Magnus Busk, programchefen för Framtidsbygget, fick avsluta dagen där han berättade om de kommande ombyggnationerna av sjukhusen i regionen.

– Framtidsbygget är ett samlingsnamn för en mängd om- och nybyggnationer av sjukhusen i Hudiksvall och Gävle. Byggnationerna omfattar en bygginvestering på över 5 miljarder – så det är ett stort program med många saker som ska stämma för att arbetet ska flyta på. På Hudiksvalls sjukhus rullar arbetet på väldigt bra just nu.

Dagen var en del i ett så kallat Mitt Europa event, där man runt i världen lyfter spännande satsningar. Syftet med eventet är att ge möjlighet till EU-finansierade projekt att öppna upp sina dörrar för att ge allmänheten möjlighet att upptäcka och lära sig mer om hur EU-pengar för nytta i samhället.

Fler Nyheter