Meny

Internationalisering

Funderar du på att bredda din marknad och göra affärer utomlands?

En viktig del i Fiber Optic Valleys uppdrag är att bistå företag med att hitta nya marknader utanför Sverige. Vi arbetar med olika internationella nätverk, bistår med omvärldsbevakning och internationella mässor med mera. För dig som vill nå marknader utom Sverige med hjälp av oss finns det flera alternativ.

Inom exempelvis nätverket European Enterprise Network, EEN, kan man som företag få hjälp med matchmaking och företagsresor där man kan knyta internationella affärskontakter och få rådgivning inför att man vill göra affärer utomlands. Och genom databasen EEN match kan du själv göra egna sökningar och hitta nya möjligheter. Läs mer om EEN.

Vi samarbetar även med bland andra Business Sweden på utvalda marknader. Men framför allt har vi våra personliga kontakter med universitet och branschaktörer i många länder, exempelvis Norge, Estland, Lettland, Litauen, USA, Tyskland, Singapore, Italien, Storbritannien, Malta, Frankrike och Kina.

Några tips för att lyckas med sin internationalisering

 1. Fundera vad du egentligen vill ha ut av en ny marknad, varför ska du göra affärer utomlands? Sätt upp tydliga mål!
 2. Hitta en strategisk partner. EEN och Business Sweden etc har lokala rådgivare som kan marknaden och kan hjälpa dig finna en affärspartner som kompletterar din verksamhet.
 3. Slut upp med branschkollegor och kanske ställ ut eller delta på en mässa tillsammans, gör företagsbesök utomlands gemensamt.
 4. Gå med i olika nätverk för att skaffa dig kunskap.

Frågor kring internationalisering? Kontakta oss

Susanne_210x210

Susanne Nylén

Projektledare event & internationella relationer
E-post
Tel: 070-689 57 71

 • ”För mig är innovation nivån över produktutveckling. Det handlar om att ta utvecklingen ett steg till och då tror jag på en miljö där näringsliv, offentlighet och akademi samverkar och skapar nya idéer och affärsmöjligheter.”

  Henrik Larsson Lyon, vd för Hexatronic Scandinavia och Hexatronic Cables & Interconnect

 • ”Det har hjälpt oss knyta nya värdefulla kontakter med nya samarbetspartners och kunder, såväl nationellt som internationellt.”

  Erik Böttcher, VD Nyfors Teknologi AB

 • ”Det handlar om möjligheten att få hjälp med tekniklösningar där vi saknar kompetens i huset. Men även att få tillgång till goda råd när det gäller att exempelvis hitta samarbeten med andra företag som har kunskaper som vi saknar.”

  Peter Wiklund, utvecklingschef på Excidor

 • ”Jag har redan sett nyttan med en innovationsmiljö för att hitta rätt företag och rätt personer för att på olika sätt ta forskningsresultat ut på marknaden.”

  Jin Moen, chef för Internet of Sports, Swedish ICT