Meny

Bredbandsinfrastruktur

Bredbandsteknologi är ett viktigt område för vår verksamhet där vi främst prioriterar tre olika delar.

  1. Kompetensförsörjning av fibertekniker och andra viktiga specialister.
  2. Utveckling, test, verifiering och standardisering av nya tekniker och metoder inom bredbandsutvecklingen, främst när det handlar om förläggning och installation.
  3. Mätning och analys av nätet inom områden som rör sig från tekniskt orienterade frågor till frågor om mänskligt beteende i nätet.

Iftac – internationellt ackrediterad fiberskola
Vi har exempelvis ett samarbete med företaget Iftac, som utbildar fibertekniker. Iftac blev i augusti 2015 godkänd som ackrediterad fiberskola av Electronics Technicians Association, (ETA). Därmed är Iftac också ETAs första fiberskola i Europa. Nu kan de erbjuda ett 20-tal optotekniker per år en internationell certifiering som öppnar upp för nya jobb i andra länder.

Skruvade radiovågor ger världens snabbaste fiberkommunikation
Den mest spännande förstudien just nu leds av Bo Thidé, professor vid Uppsala universitet och Institutet för rymdfysik. Målet är att ta fram världens snabbaste fiberkommunikation. Oavsett om du är i staden, på fjället eller i skärgården ska nätuppkopplingen ha samma höga hastighet. Något som kan bli verklighet med teknik som skruvar elektromagnetiska vågor och skapar mer plats i etern. Förstudien görs vid Fiber Optic Valley och Acreo Swedish ICT i Hudiksvall.

För mer information


Ola Wallberg
, Affärsområdesansvarig
E-post: ola.wallberg@fiberopticvalley.com
Tel: 073-094 92 99